To je to što me zanima!

U eksploziji u indijskoj tvornici kemikalija sedmero poginulih

Uzrok eksplozije tek treba biti utvrđen, rekao je službenik gradske vatrogasne službe Omprakash Mishra, iako je požar koji je izazvala ugašen. Dvadeset i četiri ozlijeđena radnika u bolnici su na liječenju, rekao je
Vidi originalni članak

U eksploziji skladišnog rezervoara poginulo je sedmero ljudi i ranjeno 24 u tvornici indijskog proizvođača specijalnih kemikalija Aether Industries u zapadnom lučkom gradu Suratu, potvrdila je tvrtka u četvrtak.

Uzrok eksplozije tek treba biti utvrđen, rekao je službenik gradske vatrogasne službe Omprakash Mishra, iako je požar koji je izazvala ugašen. Dvadeset i četiri ozlijeđena radnika u bolnici su na liječenju, rekao je.

Dionice Aether Industries pale su čak 6,2 posto u četvrtak, nakon što su ih vijesti o eksploziji srušile za 8,4 posto prethodnog dana.

"Sve regulatorne i vladine naknade obiteljima svih smrtno stradalih isplatit će se ekspeditivno i u potpunosti", stoji u priopćenju Aether Industriesa.

Odšteta žrtvama

Obećali su dati dodatnu odštetu u visini 59.984 dolara obiteljima žrtava.

Tvrtka će također pokriti medicinske troškove ozlijeđenih radnika i dati 30.000 dolara po osobi "u slučaju bilo kakvog trajnog invaliditeta".

SPAŠEN 41 RADNIK IZ TUNELA U INDIJI VIDEO U urušenom tunelu bili zarobljeni 17 dana. Spašeni su: Ne mogu sakriti osmijeh s lica...

Aether će zatvoriti pogođeni pogon u Suratu "na nekoliko dana kako bi se obavila revizija konstrukcije, forenzika (i)nadzor", rekao je Reutersu izvor koji je želio ostati anoniman.

Policija u državi Gujaratu, gdje se eksplozija dogodila, ranije je rekla Reutersu da je iz tvornice izneseno sedam tijela, dodajući da vlasti sada obustavljaju potragu za nestalim radnicima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare