To je to što me zanima!

U Gorskom kotaru kreće škola, Karlovcu opet prijete poplave

Nastava neće početi jedino u čabarskom kraju, jer se situacija još nije smirila od prošlog tjedna. U Karlovcu se pripremaju na obranu od poplava, a stanje je ozbiljno
Vidi originalni članak

Nastava u gotovo svim osnovnim i srednjim školama u Gorskom kotaru kreće u ponedjeljak, nakon stanke zbog vremenskih neprilika. HRT javlja kako nastava neće početi jedino u čabarskom kraju, jer se situacija još nije smirila od prošlog tjedna.

Ekipe HEP-a nastavile su obnavljati elektroenergetsku mrežu pa sada struju ima više od 85 posto stanovnika Gorskog kotara. 

Prije pet dana je proglašena elementarna nepogoda za čitavo područje Gorskog kotara. Djelatnici HEP-a svakodnevno su bili na terenu s oko 200 ljudi kako bi vratili opskrbu električnom energijom. 

Prema prvim procjenama, materijalna šteta od jakog leda i snijega je 50 milijuna kuna.

Opasnost od poplava u Karlovcu

Naglo topljenje snijega i obilne kiše uzrokovale su porast vodostaja karlovačkih rijeka, pa su u Karlovcu na snazi pripremne mjere obrane od poplava

Voditeljica Vodnogospodarske ispostave za mali sliv Kupa sa sjedištem u Karlovcu Biljana Željeznjak kaže kako je stanje ozbiljno obzirom na prognozu. Očekuje se još oborina, zbog kojih bi vodostaj mogao još rasti.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • user_46331 11.02.2014.

    Čudi me da Kosinj ove godine ne pliva inače su oni svake godine na udaru, ali još zima nije gotova.

  • imam svoj komentar 10.02.2014.

    ,..znam jednu županiju u kojoj padne snijeg jako rijetko,a kad padne bogati neznaju niti hodati po njemu!

  • Lindy 10.02.2014.

    Znate zašto nema škole u Čabru? Jer još nisu pronašli školu! (malo šale.... :) )

Komentiraj...
Vidi sve komentare