To je to što me zanima!

U Gorskom kotaru uhvatili su odbjeglu divlju mačku: 'Čeka veterinara, u drvarnici je...'

Veterinar će je pokušati izvući u boks hranom, ako to neće uspjeti morat će je sedirati kako bi joj očitali čip
Vidi originalni članak

Divlja mačka serval koja je viđena u mjestu Mrzla Vodica kraj Lokvi u Gorskom kotaru i bila tema nekoliko dana napokon je uhvaćena u Zelinu Mrzlovodičkom i u šupi čeka veterinara.

Uhvatio ju je mještanin, kako kaže 'slučajno'.

- Ušao sam jutros u drvarnicu na glavu i čuo da nešto reži na mene, brzo sam se povukao nazad i zatvorio vrata pa zvao tko će je uhvatiti, nitko nije htio jer je nisu imali kud je smjestiti - priča nam mještanin te dodaje kako će ipak već večeras imati pristup šupi jer dolazi veterinar koji će izvući mačku.

Kontaktirali smo i veterinara koji je na putu za Gorski kotar.

- Prema snimci radi se o zdravom servalu, a vjerojatno i pitomom pa ću ga pokušati prvo dobiti u boks s hranom, ako to ne uspije moram procijeniti kilažu za dozu sedativa koja će je uspavati. Tad joj možemo i očitati čip koji bi mačka trebala imati ako se radi o legalnom uzgoju i nadamo se pronaći vlasnika - ispričao nam je veterinar te objasnio kako je serval vrsta iz porodice mačaka, srednje veličine, a postoje legalne uzgajivačnice gdje možete kupiti mačku.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • VELIKI GMAZ 06.01.2024.

    Spreman sam udomiti ovu krasnu mačku, molim, te apeliram na sve službe da mi se jave u inbox kako bih preuzeo ovu divnu macu i spasio je od krvoločnih živitinja

  • 05.01.2024.

    Prepala se petardi ili ?

  • gif 05.01.2024.

    Zašto diraju mačku, mjesto joj je u divljini a ovaj mještanin je trebao ostaviti vrata otvorena neka maca ide u život. Da joj se sviđalo biti u nečijem stanu još bi bila tamo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare