To je to što me zanima!

U hladnjaku zatekli zmiju: 'Bila je agresivna, htjela je i ugristi'

Mi smo zaprimili poziv od vlasnika kuće da je zmiju najprije u kući primijetila žena, koja je mislila da je u pitanju kabel, objasnio je koordinator iz javne ustanove koja je izašla na intervenciju
Vidi originalni članak

Pripadnici ustanove 'Ekologija i bezbjednost' u Trebinju su u BIH imali nesvakidašnju akciju uklanjanja zmije iz hladnjaka, pišu Nezavisne novine. 

- Mi smo zaprimili poziv od vlasnika kuće da je zmiju najprije u kući primijetila žena, koja je mislila da je u pitanju kabel, a kada je rukom krenula da ga pomakne shvatila je da je u pitanju zmija, jer se pomaknula. Srećom po nju, zmija je pobjegla pod hladnjak, nakon čega nas je žena pozvala. Kada sam je pokušao istjerati ispod hladnjak, ona se zavukla u lim hladnjaka, pa sam je jedva nekako obmotao na grablje i istjerao najprije izvan kuće, a onda ponovo obmotao na dugačku dršku grablji i nekako odnio do rijeke. Žena me molila da je ne ubijem, jer postoji vjerovanje da žive stvorove ne valjaju ubiti u kući - objasnio je koordinator 'Ekologije i bezbjednosti' te otkrio da je sa zmijom vidio borbu koja ga je pokušavala ugristi. 

Ukućani nemaju pojma kako se zmija uopće našla u frižideru.

U Policijskoj upravi Trebinje potvrđeno je i da je u srijedu zmija ugrizla migranta iz Maroka u šumama oko Ljubinja, a nakon ukazane hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja Ljubinje prebačen je u Bolnicu Trebinje.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • tico2 23.08.2019.

    E ako je zmija zavrsila u frizideru onda je stvarno vruce

  • burky1990 23.08.2019.

    Hladnjak Fizider Obmotao I tako. Nije loše radit u 24h

  • kajzer/soze/80🇷🇸 23.08.2019.

    Otkud zmija kad oseti opasnost po sebe,da hoće biti agresivna i ugristi🙃!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare