To je to što me zanima!

"Cijene smilja je nezakonito ugovorio šef Hrvatskih šuma"

Savjetnik u tvrtki Mahovina iznio je nove i ozbiljne optužbe na račun uprave Hrvatskih šuma zbog dodjele prava na berbu smilja: 'Napravili su kriminal i pogodovanje'
Vidi originalni članak

Sretan Jukić, savjetnik u tvrtki Mahovina koji se bavi preradom smilja iznio je nove, ozbiljne optužbe na račun uprave Hrvatskih šuma na čelu s Ivanom Pavelićem zbog dodjele prava na berbu smilja.

- Napravili su kriminal i pogodovanje, a protuzakonito su, suprotno cjenicima i pravilnicima donijeli odluke o cijenama i odabiru tvrtki – rekao je Jukić. 

Obrazložio je da je lani bilo nadmetanje za branje smilja na području Hrvatskih šuma. Odabrane su tvrtke koje su ponudile najviše cijene. Jukić kaže da su i tada napravili kriminal jer su odabrane i tvrtke koje nisu dale valjane ponude. Sve je prijavio Državnom odvjetništvu, vode se i sporovi teški između 10 i 15 milijuna kuna.

DORH nije reagirao. 

- Ove godine su objavili poziv za nadmetanje, ali su ga ubrzo poništili. Od 30 tvrtki i obrta kojim se bave smiljem je s njih deset, na internom sastanku, dogovorena cijena, bez javnog nadmetanja i suprotno pravilnicima. Dogovorena cijena je 2,5 kune po kilogramu, a u ugovoru i pravillniku stoji da je jedna kuna. To je potpuno protuzakonito – zaključio je Jukić.

Hrvatske šume: Ne pogoduje se nikome

na Jukićeve optužbe reagirale su Hrvatske šume. 

"U svemu pobijamo navode koje je iznio Sretan Jukić. Ove je godine promijenjen model u odnosu na prošlu upravo zato jer su svi berači bili suglasni s tim. Naime, prošle je godine zbog međusobnih sukoba berača često morala intervenirati i policija. Dakle, ne pogoduje se nikome jer svi koji imaju pravo sakupljanja imaju jednaku cijenu, o kojoj su se usuglasili na zajedničkom sastanku i potpisali Pismo razumijevanja. Sve navedeno može se vidjeti na našem portalu, http://nadmetanja.hrsume.hr/javnipoziv/javnipoziv.asp?kljucnaRijec=20160530_sakupljanjesmilja
 
Samo pismo razumijevanja dostupno je na  http://nadmetanja.hrsume.hr/javnipoziv/20160530_sakupljanjesmilja/6.%20PISMO%20RAZUMIJEVANJA.pdf"
 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • realm 28.07.2016.

    Paveliću lopovee...

  • 28.07.2016.

    Prvo, "gospodo", svi vi po redu koji berete i prerađujete bogatstva prirode izvolite saditi, uzgajati i štititi. Nadmećete se tko je u pravu ili točnije manje u krivu, računajući na profit. Čestitke mladencima koji su nedavno svim svojim gostima na vjenčanju darovali sadnicu smilja!

  • škver 28.07.2016.

    Lupež do lupeža= političar do političara!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare