To je to što me zanima!

"U Hrvatskoj nema političkih progona, to je svima jasno..."

Vlada je znala odlučivati brzo i na vrijeme, stoga nema straha i nema brige za djelotvornost odlučivanja u Vladi, komentirala je Dalić kritike koje je Vladi uputila predsjednica
Vidi originalni članak

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić prokomentirala je povećanje procjene rasta hrvatskog bruto proizvoda (BDP) od strane Europske komisije kao i podatke o rastu izvoza koje je objavio Državni zavod za statistiku. 

- Ovi pokazatelji su vrlo realan dokaz da ekonomija raste stabilno i da su dobre perspektive održavanja ovih pozitivnih trendova i njihovog daljnjeg jačanja - izjavila je Dalić. 

O kritikama predsjednice: Nema straha za djelotvornost Vlade

Na kritike predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je ustvrdila da Hrvatska posljednje dvije i pol godine stoji na mjestu te Vladu optužila da ne donosi odluke, Dalić je kao argument kojom brzinom i odlučnosti Vlada donosi odluke navela slučaj Agrokor. 

- Suočena s takvom neočekivanom krizom, Vlada je znala odlučivati brzo i na vrijeme, stoga nema straha i nema brige za djelotvornost odlučivanja u Vladi - poručila je Dalić. 

O osporenoj tražbini Sberbanke: Konačnu odluku donijet će sud

Osvrnula je i na osporene tražbine Sberbanci. Navela je kako je izvanredni povjerenik Ante Ramljak rekao kako nije moguće priznati tražbine vjerovnika koji s jedne strane sudjeluju u postupku izvanredne uprave, a s druge strane na različitim sudovima u različitim zemljama pokušavaju naplatiti svoje tražbine. 

- Smatram da je istovremeno postojanje takvih dvaju stavova jednog te istog vjerovnika pravno neodrživo. Naravno, konačnu odluku o tome koje će se tražbine priznati donijet će sud - poručila je. 

Kakav politički progon?

Na tvrdnje Ivice Todorića da se protiv njega vodi politički progon kratko je uzvratila: 'Mislim da je svima i svakome tko živi u Hrvatskoj jasno da u Hrvatskoj političkih progona nema'.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • zagi 24 11.11.2017.

    Ma da, pravosuđe nam je super! Ali što ako narodu pukne film? Bilo bu grdo! Bit će poprilična bježanija. Ko stigne.

  • svanuće 10.11.2017.

    Ministrici je u bahatosti velika konkurencija njezin šef.

  • vergilia 10.11.2017.

    Malo zamijenimo teze - nema političkih progona, ali ima političke zaštite i podrške kriminalu, korupciji, zapošljavanju podobnih a nesposobnih i nepotrebnih, sakrivanju pravog stanja stvari, trošenju novaca poreznih obveznika bez ikakve kontrole, etc.

Komentiraj...
Vidi sve komentare