To je to što me zanima!

U Hrvatskoj oko milijun turista, pad prometa zabilježili u Istri

U srpnju i kolovozu broj turista u zemlji bio je oko šest milijuna, a struka ove godine očekuje sličan rezultat. Jedina regija koja bilježi pad prometa za sada je Istra
Vidi originalni članak

Predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba za RTL rekao je kako vjeruje da je prema procjenama broj turista u Hrvatskoj oko milijun, a možda i više. U srpnju i kolovozu broj turista u zemlji bio je oko šest milijuna, a struka ove godine očekuje sličan rezultat.

- Većina ih je te rezultate dosegla i prestigla kad govorimo o fizičkom prometu. Jedina regija koja je za sada prijavila minus u odnosu na isto razdoblje prošle godine je Istarska županija, od tri posto. Dalmacija je u plusu prema informacijama koje imamo s terena, a Kvarner je na razini kojoj je bio prošle godine - kazala je šefica Turističke zajednice Meri Matešić. 

Idi na 24sata

Komentari 94

  • mali markec 29.07.2013.

    I prije sam pisao, ja idem u Dalmaciju i tamo se moja prijateljica i ja najbolje osjećamo. Ljudi dragi, more prekrasno, hrana sve bolja i bolja, a cijene su mi nekako normalne. Za apartman u Bolu plaćamo 45 €, izvanredno čist i ugodan. Ne bih uspoređivao sa Španjojskom, Turskom ili nekim drugim destinacijama, svugdje je lijepo na svoj način, a nama je eto do sada najljepše na dalmatinskim otocima.

  • dahhmal 29.07.2013.

    Naravno da u Istri je manjak turista kad su zabranili prcanje na pederskim plazama

  • aster blistok 29.07.2013.

    Pica u Vukovaru i Iloku 15 kuna a na moru 50-60 kn. Kako Slavonac ima računicu prodavati za 15 a Dalmatinac nije zadovoljan sa 30 kn? Jednom može naplatiti 60 kn i taj gost mu se više neće vratiti.Kugla sladoleda svake godine ide po kunu gore. Sada je 7 kn u Zadru. Realna cijena bi bila 3 kn.

Komentiraj...
Vidi sve komentare