To je to što me zanima!

U Jablanici obilježena 65. godišnjica bitke na Neretvi

U organizaciji SUBNOR-a i Saveza društava Josip Broz Tito obilježena 65. godišnjica bitke na Neretvi. Većinu elitnih jedinica činili su Dalmatinci
Vidi originalni članak

Središnji dio proslave u Jablanici u organizaciji SUBNOR-a i Saveza društava Josip Broz Tito, kojoj je nazočilo više tisuća antifašista iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, bilo je bacanje cvijeća u Neretvu te simboličko paljenje vječne vatre i polaganje vijenaca. Obraćajući se nazočnima član Predsjedništva BiH Željko Komšić je istaknuo kako je plan 'Četvrte neprijateljske ofenzive' bio uništiti glavninu partizanskih snaga i glavnu partizansku bolnicu.
- Ofenziva je trebala definitivno učvrstiti pozicije fašističke tvorevine NDH, pozicije zločinačkih četničkih 'otadžbinskih' vojnika i fašističkih njemačkih i talijanskih okupacijskih trupa - rekao je Komšić dodavši kako 'fašisti nisu računali na našu vjeru u pobjedu'. Komšić je rekao da se neki događaji u nedavnom ratu u BiH mogu usporediti s onima u Drugom svjetskom ratu jer je 'ponovno je iznjedrio domaće fašiste koji su počinili strašna zlodjela, ratne zločine i genocid'.  Obraćajući se antifašističkim borcima iz Drugog svjetskog rata Komšić je rekao da oni danas teško žive te da je za to kriva 'nebriga sadašnjih vlasti'.
- Na odgovornim mjestima ove države (BiH) sjede, ili su sjedili, ljudi koji se ponose svojim četničkim i ustaškim porijeklom i njihovim ideologijama - dodao je ne preciziravši na koga misli.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • planinec 20.05.2008.

    Tek sada sam pročitao o obljetnici te bitke! Tu su partizani napravili pravi posao, kada su potukli četnike! A to što Komšić, fetivi komunjaros priča o to bitki, bolje bi bilo da si je flaster metnuo nau sta, da ne ispadne više bedajsti nego je!

  • Roci 27.04.2008.

    Nekontam sto imaju slaviti kad su tu nasi izgubili od partizana.

  • ri-bl 27.04.2008.

    ŠTO JE BILO BILO JE SAD JE DRUGO VRIJEME BIVŠE JUGE NEMA JOŠ SAMO DA SE I BIH RAZDIJELI PA DA SE CIKLUS RAZDVAJANJA ZATVORI I ONDA DA ODEMO U EU

Komentiraj...
Vidi sve komentare