To je to što me zanima!

'U jabukama koje prodaje Eko Sever nisu pronađeni pesticidi'

Poljoprivredna inspekcija Ministarstva poljoprivrede provela je nenajavljeni nadzor uz uzimanje uzoraka zatečenih jabuka na prodajnom mjestu Eko Severa u Zagrebu
Vidi originalni članak

Poljoprivredna inspekcija Ministarstva poljoprivrede provela je nenajavljeni inspekcijski nadzor uz uzimanje uzoraka zatečenih jabuka na prodajnom mjestu za analizu na ostatke pesticida, sredstava za zaštitu bilja kod proizvođača Eko Sever na prodajnom mjestu u Tratinskoj 57, 14. listopada 2015. godine.

Isti je dostavljen ovlaštenom laboratoriju, a prema analitičkom izvješću zaprimljenom u Ministarstvu poljoprivrede 27.10.2015. godine, u uzorku jabuka nisu utvrđena sredstva za zaštitu bilja tj. pesticidi.

Ministarstvo poljoprivrede naglašava kako u proteklom razdoblju nije zaprimilo nikakvu eventualnu nepravilnost. Nakon medijskog članka poljoprivredna inspekcija je provela uvid u dokumentaciju kontrolnog tijela Bioinspekt d.o.o., te je iz iste razvidno da je u srpnju 2015. godine kod predmetnog subjekta provedena stručna kontrola, da je uzeto pet različitih uzoraka (rajčica, kovrčavi kelj, tikvica, paprika i pir brašno) te prema analitičkim izvješćima nisu utvrđeni ostaci pesticida. 

Nadalje kontrolno tijelo je nakon objavljenog novinskog članka uzelo uzorke jabuka kod predmetnog subjekta s parcele proizvodnje, skladišta i prodajnog mjesta te prema analitičkom izvješću za iste nisu utvrđeni ostaci pesticida.

Više o nalazima inspekcije pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Vražji Vrag 30.10.2015.

    POTPUNA LAŽ!!!!!! Dali su mu 13 dana da skloni inkriminirano voće i povrće, a onda su otišli u "nenajavljenu" inspekciju. Svi su oni u istom kolu. I država sa svojim organima i Sever. Ljudi, prestanite kupovati od njega i problem riješen.

  • zvonkotonko 29.10.2015.

    Todorić i u ovome ima prste!!!

  • bubasvaba666 29.10.2015.

    Sever to je poznato prezime i još u Zagrebu dobra reklama ,dali u sortnim jabukama dobiješ gratis meso . .

Komentiraj...
Vidi sve komentare