To je to što me zanima!

U kombi utrpao 26 migranata: Htio ih je prevesti u Sloveniju?

Pazinska policija provela je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je državljanin (41) BiH htio prešvercati migrante. Uhvatili su ga 1. svibnja kod tunela Učka, a prevozio je u kombiju 26 ljudi
Vidi originalni članak

Pazinska policija provela je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je državljanin (41) Bosne i Hercegovine počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, 1. svibnja oko 4 sata na platou tunela Učka, policajci su zatekli kombi Mercedes Sprinter, pulske registarske oznake, kojeg je vozio muškarac (41). U vozilu se nalazilo 26 stranih državljana i to 12 državljana Pakistana, četiri državljana Afganistana, tri državljana Irana, tri državljana Egipta, dva državljana Indije, jedan državljanin Sirije i jedan državljanin Somalije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je osumnjičeni na području Ličko-senjske županije s iznajmljenim vozilom, preuzeo strane državljane te im je za novčanu naknadu trebao pomoći da nezakonito prijeđu državnu granicu, no u tome su ga spriječili policijski službenici.

Osumnjičeni muškarac priveden je 1. svibnja u večernjim satima u pritvorsku jedinicu PU istarske dok su strani državljani prepraćeni u nadležnu policijsku postaju radi daljnjeg postupka.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Wiga 24_500 04.05.2018.

    26 x 3 000 eur - pa i nije tako loša zarada,glavno da se isplati

  • Krešo_1_1 03.05.2018.

    Ma što ga ne pustiše još malo i izvan Hrvatske je

  • VisokoToksični 03.05.2018.

    Znači da ih je bilo ukupno 27

Komentiraj...
Vidi sve komentare