To je to što me zanima!

U Konzumu nedjeljom ne rade već imaju inventuru

Naš čitatelj snimio je djelatnice Maxi Konzuma u Varaždinu kako rade u nedjelju. U Konzumu kažu da su za redovnu inventuru adekvatno plaćeni
Vidi originalni članak

Bio sam s ocem i vidjeli smo da je netko u Konzumu. Došavši bliže, prepoznali smo djelatnice u kutama. Slagale su police, rekao je naš čitatelj J.N. (18), koji je fotografiju snimio u nedjelju oko 19 h u Maxi Konzumu u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu.
- Vozili smo se pokraj Konzuma i nakon što smo unutra vidjeli djelatnice, stali smo sa strane. Izašao sam iz auta i fotografirao ih. Ne samo što moraju raditi nedjeljom, nego ne vjerujem ni da su za to bile plaćene - rekao nam je J.N. No u Konzumu tvrde da je taj rad bio honoriran.
- Djelatnici Maxi Konzum prodavaonice u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, u nedjelju 19. travnja obavljali su poslove redovne inventure prodajnog mjesta, što je u skladu sa Zakonom o trgovini. Taj je rad djelatnicima plaćen u skladu sa Zakonom o radu i s pravima radnika iz Kolektivnog ugovora - rekao nam je Nikola Jurčić, direktor Sektora marketinga Konzuma.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mp1979p 20.04.2009.

    Nije to samo u konzumu,većina trgovina to radi,i to odpočetka zabrane rada nedjeljom..tako da zaposlenici opet rade,neplaćeno naravno,a poslodavac je siguran jer zakon to dopušta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare