To je to što me zanima!

U kući držao 33 bombe, 10 kg eksploziva, tri puške, metke...

Na osnovu anonimne dojave zbog pucanja iz vatrenog oružja, policija je pretresla kuću 53-godišnjaka iz Tordinaca. Mogao bi dobiti kaznu zatvora, i to pet godina
Vidi originalni članak

Do pet godina zatvorske kazne prijeti 53-godišnjaku iz Tordinaca zbog nezakonitog skladištenja oružja i streljiva kojeg je policija pronašla u velikoj količini u njegovoj kući. 

Policija je temeljem anonimne dojave, koju su dobili 10. siječnja, o narušavanju javnog reda i mira pucanjem iz vatrenog oružja, pretresla njegovu kuću i otkrila dvije automatske i jednu poluautomatsku pušku, 1503 komada različitog streljiva, 16 spremnika za automatsku pušku, 33 ručne bombe od kojih je jedna kućne izrade, 10 kg eksploziva, dvije detonatorske kapsule i sporogoreći štapin. 

I ovaj slučaj pokazuje kako velik broj građana i dalje ilegalno drži oružje, što ulijeva nesigurnost s obzirom na potencijalne tragične posljedice. 

Zato MUP provodi operativnu akciju „Pegaz“ s ciljem smanjenja količine nelegalnog, ali i legalnog oružja za koje je isteklo pravo držanja, rekao je Mario Lozančić iz PU vukovarsko-srijemske na izvanrednoj konferenciji za novinare u Vinkovcima.

Prema njegovim riječima, samo u 2014. godini policija je podnijela 35 kaznenih prijava na području PU vukovarsko-srijemske, što je za 11 manje u odnosu na godinu ranije. Povećao se pak broj dragovoljnih predaja.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • liliana 20.01.2015.

    I treba ga kaznit,šta to drži doma.

  • Klan 20.01.2015.

    Trebat ce kad Karamarko zarati sjever i jug, crvene i plave, ustaše i antifašiste ili kako nas vec dijeli!

  • Klan 20.01.2015.

    Stvarno ima budala sa komentarima! Po njima bi trebali kao ameri imati svi oružje pa da se možemo ubijati!

Komentiraj...
Vidi sve komentare