To je to što me zanima!

U kući pronašla 100 milijuna lira - koji ne vrijede niti centa

Nakon što su Talijanki u središnjoj banci rekli da je novac sada bezvrijedan, unajmila je odvjetnike kako bi pokušali pobiti tvrdnje bankara, no bez uspjeha
Vidi originalni članak

Talijanka Claudia Moretti prije nekoliko mjeseci pronašla je u sefu u kući svojeg ujaka čak 100 milijuna lira u gotovini, no razočarala se kada su joj rekli da je sav novac bezvrijedan jer se stara talijanska valuta više ne koristi.

Kuću je naslijedila nakon ujakove smrti te je bila oduševljena kada je pronašla bogatstvo koje bi moglo vrijediti oko 43.000 funti, piše Daily Mail

Nakon što su joj u središnjoj talijanskoj banci rekli da je novac sada bezvrijedan, unajmila je odvjetnike kako bi pokušali pobiti tvrdnje bankara, no bez uspjeha. Naime, talijanske banke su nakon što je Italija 1. siječnja 2002. godine preuzela valutu euro, definirale rok trajanja lire. Sve kovanice i novčanice u lirama koje građani u banke nisu donijeli do 6. prosinca 2011. sada ne vrijede ni centa. 

Italija je jedna od zemalja s najkraćim rokom trajanja svoje stare valute, dok su Finska, Francuska i Grčka taj rok pomaknule do 2012. godine. 

Središnje banke u devet zemalja članica eurozone, uključujući Njemačku i Irsku, nisu ograničile rok za razmjenu stare nacionalne valute. 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • japanokinez 23.03.2014.

    to je čista pljačka. Svaki novac i valuta ima da vrijedi onoliko koliko vrijedi i koliko je vrijedila u odnosu na promjene koje su nastale. Ako je milion lira sada 500 eura onda je 10 miliona lira 5000 eura ili 100 miliona lira 50.000 eura. 47 miliona funti je nešto što nema veze sa zdravom pameću.

  • _petra_ 21.03.2014.

    a jbg....ne moze i ovce i novce

  • malumunjena 21.03.2014.

    hahahhaa, vi ovdje imate grupnu halucinaciju, u članku piše 43 000 i ne spominju se nikakvi milijuni :) hahahahahahahhah :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare