To je to što me zanima!

U kući rodila sijamske blizanke: Zdrave, ali možda dijele mozak

Rodila je u kući zato što u selu nije bilo prijevoza do udaljene bolnice. Curice su zdrave, a roditelji se nadaju da će uskoro moći normalno živjeti
Vidi originalni članak

Sarifa Khatun (35) iz savezne države Assam u Indiji rodila je blizanke kojima su spojene glave, a rastavljena tijela. Djevojčice imaju zdrave udove i organe, a lica su im okrenuta u suprotnim smjerovima. Međutim, Sarifi i Yakuru Aliju, njezinu mužu, liječnici su rekli kako postoji mogućnost da bebe dijele mozak.

Nakon što joj je pukao vodenjak nije bilo adekvatnog prijevoza u njihovu selu do udaljene bolnice pa se Indijka porodila u kući. Roditelje su poslali u Guwahati, najveći grad savezne države Assam, gdje će bebe pregledati neurokirurg.

Pedijatar Aatur Rahman vjeruje da operacija može biti uspješna te osigurati djevojčicama normalan život, no dok pregled ne obave stručnjaci, to se može samo nagađati, prenosi Daily Mail.

U studenom prošle godine sijamski blizanci Jadon i Anias McDonald uspješno su operirani u New Yorku. Slika kako braća prvi put gledaju lice jedan drugome obišla je svijet. Sarifa i Yakur nadaju se kako će i s njihovim djevojčicama biti sve u redu te da će uskoro moći normalno živjeti.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • naomi-1 02.03.2017.

    Pucaju od zdravlja

  • 3sh 02.03.2017.

    Zašto se to dešava samo u Indiji? Zagađenost? Zaostalost? Ultrazvuk nepostoji?

  • 02.03.2017.

    moj pokojni caca je govorio"s istoka samo glad,kuga,kolera"-e sad je nesto drugo al opet negativno

Komentiraj...
Vidi sve komentare