To je to što me zanima!

U kući skrivao tri manja topa za koja nije imao dozvolu

Ovo oružje po klasifikaciji pripada "C" kategoriji oružja i smije se posjedovati, ali samo uz prijavu nadležnoj policijskoj upravi ili postaji, jer može biti vrlo opasno
Vidi originalni članak

Policija je proteklog vikenda dovršila kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom sa područja općine Sibinj, nedaleko od Slavonskog Broda za kojega je postojala sumnja kako neovlašteno posjeduje oružje. Istragom su utvrdili da 51-godišnjak već unazad nekoliko godina u posjedu ima tri manja topa ručne izrade tzv. "Mužara", koje nije prijavio policiji.

Ovo oružje po klasifikaciji pripada "C" kategoriji oružja i smije se posjedovati, ali samo uz prijavu nadležnoj policijskoj upravi ili postaji, jer može biti vrlo opasno obzirom da se za pucanje iz njega u cijev stavlja eksplozivni crni barut i metalno zrno, odnosno kugla.

Kako vlasnik svoju kućnu "artiljeriju" nije prijavio sukladno zakonu, policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o oružju, a za taj prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od pet do petnaest tisuća kuna i zaštitna mjera oduzimanja oružja.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 22.10.2013.

    Vrh sante, pojedinačni slučajevi. U jednoj zgradi pretraže jedan stan i nađu ilegalno oružje, a u toj istoj zgradi 100 stanova, od kojih barem u 30 postoji ilegalno oružje.

  • propala komunjara 22.10.2013.

    Ja posjedujem tenk , u koju kategoriju spadam i ako ga moram prijaviti policiji

  • Tom y2k 21.10.2013.

    Eh i vi... Sad zahebavate čovjeka za dva-tri topa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare