To je to što me zanima!

U Ljubljani još jedan prosvjed protiv korona mjera: Policija koristi suzavac i vodene topove

Ulicama Ljubljane prosvjednici su uzvikivali 'lopovi, lopovi'. Imaju transparente, zviždaljke i skandiraju, izražavaju nezadovoljstvo zbog ograničenog pristupa uslugama zbog obavezne covid potvrde
Vidi originalni članak

Tisuće prosvjednika nezadovoljni korona mjerama u Sloveniji okupili su se u srijedu centru Ljubljane. Prosvjed je krenuo oko 15 sati, a ulicama Ljubljane prosvjednici su uzvikivali 'lopovi, lopovi'. Blokirali su promet, a grad oblijeće helikopter, prenosi zurnal24.

PREPOZNAJTE LI GA? Slovenska policija traži ovog muškarca zbog zločina tokom prosvjeda, jeste li ga vidjeli?

Imaju transparente, zviždaljke i skandiraju, izražavaju nezadovoljstvo zbog ograničenog pristupa uslugama zbog obavezne covid potvrde. 

U nekoliko navrata policija je koristila vodene topove, suzavac i druga sredstva kako bi prosvjednike rastjerala. 

Ljubljanska policija potvrdila je za N1 da je privedeno nekoliko ljudi. Nema informacija je li tko ozlijeđen.

Prosvjedovali i prošli tjedan

Slovenci su prosvjedovali i početkom listopada kada su nastali veliki neredi i okršaji policije i prosvjednika. Okupilo se tri tisuće ljudi, a 25 je privedeno. 

KORISTILI VODENE TOPOVE Neredi u Ljubljani: Privedeno 25 ljudi, troje zadržano. Nekoliko je policajaca lakše ozlijeđeno

Prema izvještaju ljubljanske policije, prosvjednici su ozbiljno prekršili javni red - bacali su razne predmete na vozila i policajce, ugrozili su željeznički nadvožnjak nakon čega je željeznički promet i prekinut, a razbili su prozor i na redakciji N1 televizije. Pokušali su provaliti u hotel Internacional gdje je bio smješten dio delegacije koja je došla na summit EU, no policija ih je zaustavila. 

Idi na 24sata

Komentari 79

  • dahvaul 14.10.2021.

    Kaj sad svi šute ko pič... sad je u redu po svojim ljudima i topovima i suzavcem a i pendrekom koji imaju pravo da se bune ako nešto u državi ne valja.Ali kad su inžinjeri u pitanju i krše zakon njih se ne smije dirati pa kaj da su naši plavci tak vodom i suzavcem dočekali te teroriste pa svi bi ostali bez posla ,koje licemerje.

  • Istiniti 14.10.2021.

    znači, policajac si, tučeš svoju djecu da bi obranio šefa?

  • Istiniti 14.10.2021.

    policija brani lopove i ubojice i oduzima slobodu narodu

Komentiraj...
Vidi sve komentare