To je to što me zanima!

U lokalu je ustrijelio muškarca, dobio je 8,5 godina zatvora

Branko Kučiš (47) se u Županijskom sudu branio tvrdeći da je lani 23. ožujka bio napadnut, bacan iz kolica i vrijeđan te da je tako isprepadan posegao za pištoljem
Vidi originalni članak

Ratni vojni invalid Branko Kučiš (47) nepravomoćno je osuđen na 8,5 godina zatvora zbog ubojstva Vladimira Kovačevića (59) u lokalu u zagrebačkoj Dubravi i zbog dovođenja u opasnost života ostalih gostiju. Kučiš se u zagrebačkom Županijskom sudu branio tvrdeći da je lani 23. ožujka bio napadnut, bacan iz kolica i vrijeđan te da je tako isprepadan posegao za pištoljem iz kojeg je potom ispalio tri hica. Prvi je ispalio u pod. Odbio se i završio u stolici. Drugi je ispalio Kovačeviću u trbuh, a s trećim ga je ustrijelio u glavu. Kovačević je nakon šest dana preminuo u bolnici.

Kučiševu obranu da ga je Kovačević napao, vrijeđao i bacio iz kolica nije potvrdio niti jedan od 15-ak svjedoka koji su bili u lokalu. Naprotiv, tvrde kako je Kučiš radio nered u lokalu i vrijeđao vlasnicu, Kovačevićevu nevjenčanu suprugu. Kada ga je Kovačević pokušao smiriti, tvrde svjedoci, Kučiš je pucao u njega.

- Ako su vas napali i izbacili iz kolica to se nije dogodilo prije pucnjave - rekla je sutkinja Sanja Mazalin obrazlažući presudu.


Idi na 24sata

Komentari 32

  • BanJelačić 07.02.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Pauk3 28.01.2014.

    Svi mi koji živimo u tom kvartu dobro znamo da su se sa čovjekom u kolicima loptali te umjesto da ga puste van ,zaključali su mu vrata i nisu pustili kući,a sve ove svjedoke koji su svjedočili očito ni malo ne peče savijest zbog lažnih iskaza.Dok je trošio bio je dobar ,a kad je prigovorio udri po njemu.Alkohol je presudio ,a svi znamo da i vlasnica voli gucnuti travaricu.Ali vjerujte postoji onaj koji sve vidi i čuje,ali ne sudi svaki dan.

  • kalabek 28.01.2014.

    evo primjer ,da je žrtvu sačekao na pješačkom prijelazu i pokupio ga autom i usmrtio ,dobio bi možda godinu dana ,sa kušnjom od dvije godine ,eto to je zakon i pravosuđe .ovdje ne branim ubojicu i u samo-obrani i na bilo koji drugi način oduzeti čovjeku život je ubojica ,jedino sam htio usporediti presude krivosuđa

Komentiraj...
Vidi sve komentare