To je to što me zanima!

U Mjanmaru održani prvi ulični prosvjedi zbog vojnog puča

Obraćajući se megafonom, vođe prosvjeda zahtijevali su ponovnu uspostavu demokratske vlade. Prema neslužbenim inofrmacijama, uhićena su najmanje tri prosvjednika
Vidi originalni članak

Prosvjednici su u Mjanmaru izašli na ulice u četvrtak, tri dana nakon što je vojska preuzela vlast i uhitila visoke dužnosnike, uključujući i mjanmarsku čelnicu Aung San Suu Kyi.

Televizija Mizzima snimila je i prikazala većinom mlade ljude na Medicinskom fakultetu u Mandalayu koji demonstriraju protiv vojnog puča.

Obraćajući se megafonom, vođe prosvjeda zahtijevali su ponovnu uspostavu demokratske vlade. Prema neslužbenim inofrmacijama, uhićena su najmanje tri prosvjednika. 

IZVANREDNO STANJE Državni udar u Mjanmaru: Vojska preuzela vlast, uhitili Aung San suu Kyi i državni vrh

Objave i hastagovi koji pozivaju ljude na građanski neposluh, postali su viralni u ponedjeljak nakon državnog udara. 

Facebook, koji je vrlo popularan u zemlji s 54 milijuna stanovnika, preplavljen je videozapisima prosvjeda protiv policijskog sata koji je nametnula vojska.

Stanovnici grada Yangona u utorak su lupanjem o lonce i tave na balkonima i prozorima obilježili početak policijskog sata, a mnogi vozači dali su im potporu trubljenjem automobila.  

'PODUZET ĆEMO MJERE' Vojska Mjanmara diplomatima: 'Ometate našu tranziciju vlasti'

Vojska je naredila pružateljima telekomunikacijskih usluga privremeno blokiranje Facebooka. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • BlackRaven 04.02.2021.

    A znate zakaj sve to? Osim američkog petljanja u stvari, već uobičajenog.. Ona ima djecu koja nisu državljani Mjanmara, pa po njihovom Ustavu ne može biti predsjednica. Dakle vojska je samo spriječila kršenje Ustava. Vidiš, njihova vojska zna čitat, za razliku od nekih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare