To je to što me zanima!

U MORH-u manje generala i administracije, te novi zakoni

Ante Kotromanović, ministar obrane, provodi reorganizaciju MORH-a i cijelog sustava obrane. Radi se i na novom zakonu koji bi trebao povećati učinkovitost
Vidi originalni članak

Nakon što je skenirano stanje u MORH-u i Oružanim snagama, novi ministar obrane Ante Kotromanović odlučio je uvesti reda. MORH i cijeli sustav obrane su u fazi reorganizacije zbog učinkovitosti. Radi se i na novom zakonu o obrani i o službi u Oružanim snagama koji bi trebao biti spreman za jesensku sjednicu Sabora. Doznaje da će se smanjiti broj generala, ali i broj administrativnog osoblja za 180 do 200 ljudi, za koje su već pripremljene otpremnine. 

Zakonom će se povećati učinkovitost sustava, te će se definirati prava i obaveze profesionalnog vojnika, kao i njihovo radno vrijeme, što u sadašnjem zakonu, po kojem vojnik ima osmosatno radno vrijeme, nije jasno definirano. 

Ministar je ocijenio kako nije zadovoljan učinkovitošću rada MORH-a i sustava, te da se svi poslovi i procesi trebaju ubrzati. Uskoro se planira i donošenje novih strateških dokumenata za obranu zemlje koji će se prvo predstaviti predsjedniku koji je vrhovni zapovjednik, a zatim i javnosti.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • polo60 31.01.2012.

    ne treba njega gospodine u hag već sam jednom napisao trebao je biti ministar branitelja kako je i najavljivano a na kraju su mu smjestili obranu ako nisu imali koga trebali su uzeti željku očito mute vodu samo se nadam da ante to neče dozvoliti i s ove pozicije

  • CroKovacic 31.01.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Prva Proleterska_1 31.01.2012.

    Ovoga treba u Haag radi zloćina u Bosni -nehrvatskom djelu - a ne za ministra !!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare