To je to što me zanima!

U Moskvi slavio i mali Izraelac: Dobio je novo srce iz Hrvatske!

Plenković je pozdravio bolesnog dječaka i poklonio mu hrvatski šal. Dječak nije skidao osmijeh s lica dok je gledao hrvatsku reprezentaciju i cijelo vrijeme je navijao i bodrio ih
Vidi originalni članak

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu poveo je na utakmicu između Hrvatske i Engleske dječaka Alona Eizarayeva (13) koji boluje od raka. Dječak je silno želio gledati hrvatsku reprezentaciju jer su mu prije nekoliko godina transplantirali srce koje je stiglo upravo iz - Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO

Netanyahu je u svečanoj loži hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću predstavio dječaka ovim riječima:

- Želim vas upoznati s izraelskim herojem koji se junački bori protiv raka i koji je sa 6 godina dobio novo srce koje je stiglo iz Hrvatske. 

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Plenković je pozdravio dječaka i poklonio mu hrvatski navijački šal. Dječak nije skidao osmijeh s lica dok je gledao hrvatsku reprezentaciju i cijelo vrijeme je navijao za njih i bodrio ih. 

Alon je, inače, rođen u Rusiji, a danas s roditeljima živi u Izraelu. Osim njega u svečanoj loži je bila i Mika Lipsker (18), koju Netanyahu i njegova supruga poznaju godinama. I ona je od Plenkovića i našeg veleposlanika u Moskvi dobila navijački šal. Djeca su bila oduševljena darovima i utakmicom.

- Alon i Mika, želimo vam brzi oporavak - napisao je Netanyahu na svom Facebook profilu uz video koji je objavio.

Hrvatska je inače vodeća zemlja u svijetu po broju transportiranih organa kojih je prošle godine bilo više od 300.

- Uopće ne treba govoriti koliko je dirljivo sretati se s bolesnom djecom. Neopisiv je osjećaj kada vidite da ste ih učinili sretnima i da su im se pojavile suze u očima, od sreće. Mislim da smo mi bili jednako uzbuđeni i dirnuti kao i oni - rekao je Tonči Staničić, veleposlanik Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji. 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Utaman1001 16.07.2018.

    Ajde Plenkoviću kad već kradeš onda ukradi malome rak da ozdravi..

  • OIaf 13.07.2018.

    Nisko da niže ne može ići. Potpisao bih pad u skupini ako bi to značilo spas života.

  • jo2hn8ny 13.07.2018.

    Kako Plenky-a nije SRAM djetetu uvaljati šal umjesto dresa HRVATSKE repke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare