To je to što me zanima!

U Mostaru izvanredni sabor HNS-a BiH o izbornoj reformi

U izjavi za medije Dragan Čović izjavio je kako je cilj okupljanja hrvatskih stranaka 'osigurati potpunu ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH'
Vidi originalni članak

Izvanredno zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora BiH započelo je u subotu u Mostaru, a na njegovu okončanju očekuje se donošenje zaključaka kojima bi se, prema nacrtu dokumenta, trebalo pozvati na nastavak izborne reforme uz konstataciju kako nisu ispunjeni uvjeti za održavanje izbora najesen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U izjavi za medije prije zasjedanja predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović izjavio je kako je cilj okupljanja hrvatskih stranaka “osigurati potpunu ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH”.

- Želimo zajamčiti da Hrvati mogu birati legitimne političke predstavnike na svim razinama vlasti u BiH - rekao je Čović.

Upitan hoće li HNS BiH inzistirati na uspostavi trećeg entiteta ukoliko se ne provedu izmjene Izbornog zakona, Čović je rekao kako se radi o špekulacijama koje ne želi komentirati.

SASTANAK U ZAGREBU Plenković i Čović: Još nema dogovora o izbornoj reformi u BiH, zabrinuti smo zbog toga

- Naše poruke će biti znak jedinstva predstavnika hrvatskog naroda u BiH - dodao je.

Predsjednik HDZ-a 1990. Ilija Cvitanović koji je član vodstva Hrvatskog narodnog sabora BiH rekao je kako će zaključci današnjeg zasjedanja biti sukladni Ustavu BiH.

- Ovom prigodom dajemo šansu BiH i pružamo ruku kako bi definirali naše odnose na bazi ravnopravnosti - istaknuo je Cvitanović.

FEDERACIJA BIH Dodik ne odustaje od blokade

Prije početka zasjedanja vodstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH položilo je vijence i zapalilo svijeće ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Mostaru. Na okončanju zasjedanja očekuje se donošenje zaključaka kojim bi se prema nacrtu dokumenta koji je procurio u javnost trebalo pozvati bošnjačke stranke na nastavak razgovora o izbornoj reformi te potvrditi kako nema uvjeta za održavanje općih izbora zakazanih najesen.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • HercegBosna94 20.02.2022.

    Sta vas briga sto je 780.000 Hrvata bilo 1991g. A sad ih je oko 400.000 u BIH . Vi ste dobili cijelu HRVATSKU uz pomoc HVO-a a nas ste prodali za shaku jada Sarajevskoj Carsiji iako smo drzali kontorlu nad svim teritorijama gdje je bio HVO i nismo 1% ga izgubili   , al nama nece niko vise nametat nista ,makar svi nestali do zadnjeg ce se ici —-  

  • Marko 1975 19.02.2022.

    Dodik, Čović i Izetbegović su bogatiji od cijele BiH a vi ludi narode se svađate i ubijate, narod je stado ovaca uvijek bio. 

  • revoltiranstoposto 19.02.2022.

    Pitajte plankija za savjet i uspjeh je zagarantiran, a možete i maminja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare