To je to što me zanima!

U nacističkom logoru imao ljubavnicu koju je i oženio

Jack Polak logorske dane u Bergen-Belsenu za vrijeme 2. svjetskog rata proveo je s djevojkom i suprugom. Sad je o Jacku, Ini i Manji snimljen film
Vidi originalni članak

Jack, računovođa iz Amsterdama, početkom četrdesetih godina bio je oženjen za Manju. Djevojku Inu upoznao je 1943. godine na proslavi jednog rođendana i odmah se u nju zaljubio. 1944. godine on i supruga Manja završili su u  nacističkom logoru, a samo mjesec dana kasnije u logor je stigla i Ina.
Tijekom boravka u logoru Jack i Ina pisali su jedno drugome duga, strastvena pisma, što je izazvalo sumnju Jackove supruge. Nakon rata Jack se rastao od Manje, a s Inom se oženio u siječnju 1946. Danas imaju troje djece, petoro unučadi i dvoje praunučadi. Obitelj je ostala u prijateljskim odnosima s Manjom koja se više nikad nije udala, a prije dvije godine preminula je u Nizozemskoj. Polakovi su svoju ljubavnu priču ispričali u knjizi "Steal a Pencil for Me". Manja je tražila da se originalna verzija na nizozemskom ne objavljuje dok je ona živa i Jack i Ina poštivali su njezinu želju. Premijera filma "Steal a Pencil for Me" održana je prošloga mjeseca u SAD-u.
- Mi smo film pogledali već šest puta i svaki put plačemo - pričaju Ina i Jack.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare