To je to što me zanima!

U nesreći na radu u Daruvaru poginuo albanski radnik (21)

Nesreća je policiji prijavljena nešto prije 7,30 sati, rekla je glasnogovornica bjelovarsko-bilogorske policije Maja Barbir Grubić, dodavši da će okolnosti biti poznate nakon očevida koji je u tijeku.
Vidi originalni članak

U padu s visine od 20-ak metara smrtno je stradao 21-godišnji radnik u industrijskom kompleksu bivše tvornice Dalit u Daruvaru, doznaje se u policiji.

Nesreća je policiji prijavljena nešto prije 7,30 sati, rekla je glasnogovornica bjelovarsko-bilogorske policije Maja Barbir Grubić.

Očevidom su utvrđene okolnosti koje su dovele do nesreće na radu u kojoj je u petak oko 07.25 sati, u Daruvaru, u Ulici Stjepana Radića, u krugu poduzetničke zone život izgubio 21-godišnji albanski državljanin, stranac na privremenom boravku.

On je kao djelatnik tvrtke iz Zagreba radio na sanaciji krovišta na hali vlasništvo tvrtke iz Velikih Bastaja. Dok se nalazio s vanjske strane krovišta i stajao na aluminijskim ljestvama došlo je do skliznuća ljestvi i njegovog pada na betonsku podlogu u unutrašnjost hale s visine od 12 metara.

Na mjesto događaja izašao je ovlašteni mrtvozornik koji je konstatirao trenutnu smrt nesretnog mladića. Zamjenice Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru je odredila obdukcija, radi koje je tijelo stradalog prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Bjelovar. Očevidu je nazočio inspektor rada.

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ivan lantran 29.07.2022.

    Bio sam dosta po domaćim terenima sa Đurom Đaković...malo tko od radnika se pridržava zaštite na radu...ne nosi se zaštitni opasaći...ne koriste se viziri za oči.itd...Pa kad se dogodi zlo odma firma kriva.

  • opet-ispočetka 29.07.2022.

    sad kada se ekipa(poslovođa,šef gradilišta,gazda....) počnu izvačiti , ispasti će da se poginulu mladić samoinicijativno i svojevoljno penjao i radio na toj visinu BEZ obavezne zaštite radnog okruženja ...... nažalost ,već sam imao prilike vidjeti takav rasplet ..

  • Smik 29.07.2022.

    Nije osiguran rad na siguran način.

Komentiraj...
Vidi sve komentare