To je to što me zanima!

U New Yorku bili prosvjedi zbog koncerta Thompsona

Naši neprijatelji nisu uspjeli uvjeriti kanadsko veleposlanstvo da Marku povuku vizu. Sad imaju drugu taktiku, rekla je organizatorica turneje
Vidi originalni članak

Hvala svećenicima, časnim sestrama i svim Hrvatima i onima koji me podržavaju, pozdravio je Thompson obožavatelje u dvorani hrvatske katoličke crkve na Manhattanu. Njujorški koncert bio mu je prvi na njegovoj spornoj američkoj turneji. Thompsona su ispred dvorane dočekali prosvjednici koji danima pokušavaju onemogućiti njegov nastup. Optužuju ga da u svojim pjesmama veliča fašizam. Tamošnji Židovi i Srbi smatraju ga neonacističkim pjevačem. Organizatorica koncerta Marija Blažanin uzvratila im je da ni jedan posjetitelj s fašističkim ili ustaškim obilježjem neće ući na koncert. Thompson je koncert zakazao i u Torontu, no nakon prosvjeda kanadskih Židova i Srba ostao je bez dvorane.
Ipak će nastupiti, ali na tajnoj lokaciji, koju će publika saznati na nedjeljnoj misi ili putem maila.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sined 04.11.2007.

    domoljublje prozvali fasizam, kako brani njihov komuniza, prozirna, demagogija...

  • grasshopper 04.11.2007.

    Cuj ovo U New Yorku prosvedi zbog Thompson-a ma daj se vise manite Thompson-a. Covjek pjeva i ima slusatelje. A Vi Srbi I Zidovi, pa vi ste na prvom mjestu po genocidnosti i zlocinima. Do kad ce se povlaciti taj fasizam i do kad ce se onaj kog nevolis nazivati fasistom. Ne volim ni ja puno toga HDZ pa ih ne nazivam fasistima. Pih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare