To je to što me zanima!

U njega će ići Perković: Dan u njemačkom zatvoru stoji 70 €

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U njemačkom zatvoru Stadelheim pokraj Münchena, u kojemu bi trebao biti smješten Josip Perković, robijala su i tri hrvatska emigranta koje je nekoć progonio
Vidi originalni članak

Uvjeti koji posljednjeg šefa SDS-a za Hrvatsku čekaju u JVA Stadelheim nisu nimalo hotelski, a to su u 70-ima i 80-ima osjetili emigranti Marijan Buconjić, Petar Penava i Ante Kostić.

Danas je od tih emigranata živ samo Penava, koji je 1981. i 1982. godine proveo u zatvoru zbog prijetnji njemačkom ministru policije.

- U nekima od soba od poda do prozora ima 1,8 metara. Ne možete vidjeti van, a noću čujete zatvorenike kako galame, pričaju i dovikuju se - kaže Penava.

U Stadelheimu je bio i Adolf Hitler

Stadelheim je poznat po tome što je ondje 1924. “gulio” Adolf Hitler, zatim zapovjednik nacističkih SA odreda Ernst Röhm nakon puča 1934., pa tijekom 2. svjetskog rata antifašisti iz pokreta Bijela ruža, zatim nacistički zločinac John Demjanjuk te kriminalci, neonacisti i drugi. Zatvor može ugostiti do 2100 zatvorenika, od kojih se 2011. na svakoga trošilo 70 eura na dan.

Tijekom istrage zatvorenik ima pravo na privatni posjet od pola sata svaka dva tjedna, i to najviše troje ljudi odjednom. Cigarete, lijekovi i razne potrepštine ne dostavljaju se iz sigurnosnih razloga. Neslužbeno 24sata doznaje da su četiri službenika 'Bundeskriminalamta' već na putu za Zagreb, gdje bi u petak mogli preuzeti Perkovića.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • ŠkarikaŠkare 24.01.2014.

    Kakve vi novinari nebuloze pisete hahah pa pokrijte se po usima niti tako izgleda crkva niti sobe niti nista... niti je tamo toliko dan zatvora hahha poklopite se po usima i nepisite nebuloze jer nemate pojma... ja sam u tom istraznom zatvoru tzv. Jva stadelheim proveo neko vrijeme pa eto znam vjerojatno puno bolje od vas ;)

  • stipe 1 24.01.2014.

    da to je dobar smjestaj za ovakve porezne opterecenike i jos zahtjevni hm..

  • Bambaulo_1 23.01.2014.

    Zašto da čubi.. Capun u ruke i neka radi

Komentiraj...
Vidi sve komentare