To je to što me zanima!

U odronu kamenja u Kini 56 mrtvih, stotine nestalih

U odronu kamenja koji je uzrokovao ilegalni rudnik, u ponedjeljak je na sjeveru Kine najmanje 56 osoba izgubilo život, a stotine su nestale
Vidi originalni članak

Tisuću spasilaca - policajaca, vatrogasaca i običnih građana - uz pomoć dvadesetak buldožera, u utorak je užurbano radilo na uklanjanju nanosa, u potrazi za žrtvama koje su zatrpane u dolini u pokrajini Shanxi, gdje je velik broj rudnika ugljena i ruda. Spasioci su pretraživali gomile blata pomoću dugih željeznih šipki, prema televizijskim snimkama. Kako je javila najveća televizija CCTV, "stotine ljudi vode se kao nestale" nakon odrona koji je u ponedjeljak oko 8 sati po lokalnom vremenu srušio i zatrpao kuće, poslovnu zgradu i tržnicu u gradiću Taoshi.
- Bilo je strašno, bujica blata i kamenja bila je široka oko sedam metara - izjavio je za agenciju Xinhua radnik Wei Guanghui koji je tu doselio u potrazi za poslom. Vlasti su za nesreću optužile vlasnike ilegalnog rudnika. Prema prvim rezultatima istrage, do nesreće je došlo zato što je "rudnik Tashan radio ilegalno, a količina uskladištenog otpada je premašila zapreminu bazena za odlaganje otpada", objavila je spasilačka služba, a prenijela je Xinhua.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare