To je to što me zanima!

U otrovanoj hrani završili su ostaci proizvodnje biodizela?

Njemačka: Navodno je za dioksin u hrani odgovorna tvrtka Harles & Jentzsch. Ona je kupovala ostatke od proizvodnje biodizela i stavljala ih u stočnu hranu
Vidi originalni članak

Zbog otrovnog dioksina više od 1000 farmi u Njemačkoj je zatvoreno, a tisuće peradi su zaklali. Vlasti još traže jaja i svinjsko meso koje je zatrovano dioksinom. Kako piše Bild nitko ne zna koliko je proizvoda zatrovano. Navode i da je za dioksin u hrani kriva tvrtka Harles & Jentzsch. Firma ima 12 zaposlenih, a njezin je direktor Siegfried Sievert. Godišnje zarađuju oko 20 milijuna eura. Godinama su kupovali ostatke od proizvodnje biodizela i dodavali ih u stočnu hranu. Navodno je tako dioksin došao u hranu. Sumnja se da su prodali 527 tona zatrovane hrane. Sievert se sada brani kako su bili naivni i mislili da je smjesa masnih kiselina koja nastaje prilikom proizvodnje biodizela namijenjena za proizvodnju stočne hrane. Policija je u srijedu ušla u prostorije tvornice Harles & Jentzsch. Kako piše Bild došli su kako bi prikupili dokazni materijal. 

Čekaju službeno očitovanje iz Njemačke

Gordan Jerbić, ravnatelj Uprave za veterinarske inspekcije je u utorak u Dnevniku 3 rekao kako su odmah nakon informacije o pojavi kancerogenog dioksina u stočnoj hrani i jajima u Njemačkoj provjerili sve baze podataka. Utvrdili su kako se zadnjih dana nije uvozila takva hrana iz Njemačke. Dodao je i kako se čini da se radi samo o lokalnom tržištu, ali i kako čekaju službeno očitovanje njemačkih tijela. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • axlica 05.01.2011.

    ah njam njam njam baš mi je drago što to ne jedem :D

  • user_66787 05.01.2011.

    Već smo se mi napapali toga, budite sigurni...a šta tek budemo pojeli.

  • korg 05.01.2011.

    Šta je tek kod nas.....................................................

Komentiraj...
Vidi sve komentare