To je to što me zanima!

U Pakracu prosvjedovalo 500 ljudi zbog pripajanja bolnica

Pakračani tvrde da bi pripajanjem njihove bolnice požeškoj došlo do ukidanja nekih radnih mjesta. Kažu i da će se neki odjeli ukinuti i prebaciti u Požegu
Vidi originalni članak

Više od 500 Pakračana prosvjedovalo je protiv odluke kojom se njihova bolnica od 1. siječnja pripaja požeškoj Općoj bolnici. Tvrde kako je time ugroženo njihovo zdravlje i radna mjesta za 275 djelatnika od čega je 35 liječnika. 

– Bojimo se da ne dođe do istog scenarija kao kad su 2003. Dom zdravlja spojili s požeškim Domom zdravlja. Tad je došlo do ukidanja radnih mjesta, a bolnica je trenutačno najveća tvrtka u Pakracu – rekao je gradonačelnik Davor Huška. Dodao je kako su dosad u Pakracu, Lipiku, Novskoj i Daruvaru prikupili 4500 potpisa peticije koju će poslati Vladi kako bi još jednom razmotrila odluku. 

Pakračani su uvjereni kako će se od sljedeće godine neki odjeli bolnice ukinuti i prebaciti u Požegu. Smatraju kako će to dovesti do još većeg iseljavanja iz grada. 

Neslužbeno znamo samo da ostaju pedijatrija i rodilište. Svi drugi odjeli su upitni. Zašto se ova bolnica, koja je do prije dvije godine četiri godine zaredom poslovala u plusu mora spajati, nikome nije jasno – zaključio je Huška. Prosvjed je podržao i požeško – slavonski župan Alojz Tomašević. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • sonny42 24.12.2013.

    Na žalost od Hrvatske će ostati samo Istra..Split i Zagreb..sve ostalo je jad i bijeda..i kada se priča o Hrvatskoj misli se isključivo na gore navedene..pa zar ostali ne žive u Hrvatskoj??

  • adam1 24.12.2013.

    A da pozovemo nase najvece domoljube da spasavaju ,nasu desnicu koja zagovara domoljublje samo kad se kasira.Da pozovemo Thomsona kao olicenje velikog hrvata koji spasava svehrvatsko.-------clanak iz portala(kopija)------Marku Perkoviću Thompsonu pala je sjekira u med u lipnju kad je održao koncert na Poljudu: nije platio taj gigantski prostor zahvaljujući tadašnjem gradskom poglavaru Željku Kerumu, a po nekim procjenama, navodno je zaradio oko tri milijuna kuna. Da bi se iskupio za ovaj poklon, obećao je donaciju splitskoj bolnici. Thompsonov menadžer kaže nam da je sve laž i da uplata nije evidentirana jer je 'išla oprema', ali u bolnici imaju oprečne informacije. Nitko se mjesecima nije sjetio upitati jesu li pare stigle. A onda se ispostavilo da ni šest mjeseci nakon koncerta, Kliničko-bolnički centar Split nije dobio ni lipe! Potvrđeno je to u Financijskoj operativi bolnice portalu Split.com.hr, pa smo tragom te informacije nazvali Zdravka Barišića, menadžera Marka Perkovića Thompsona, koji nije najbolje reagirao na naše pitanje. Pa da odrzi koncerta za bolnicu Pakrac?

  • Jurica_Francetić 24.12.2013.

    zdravstvo nije luksuz kkao nam predstavljau okupljeni oko milanovića i on sam

Komentiraj...
Vidi sve komentare