To je to što me zanima!

U Pentagon poslali dva paketa s ricinom? Dali su ih na analizu

Ricin je otrov kojeg je dovoljno u organizam unijeti količinu veličine zrna soli - i smrt je neizbježna. U tijelo ulazi udisanjem te odmah napada proizvodnju proteina
Vidi originalni članak

Pentagonu su poslana najmanje dva paketa za koje se sumnja da sadrže otrov ricin, javlja AFP.

Paketi nikada nisu pristigli u Pentagon, nego su označeni kao opasni u susjednoj zgradi u koju pristižu pošiljke za Pentagon. 

- Pentagon je ovog ponedjeljka otkrio sumnjive supstance tijekom pregleda pošiljki na odvojenoj lokaciji za pregled i primanje pošte. Pakete je jutros preuzeo FBI te ih je poslao na daljnju analizu. Sve pošiljke koje je Pentagon zaprimio trenutno su u karanteni i ne predstavljaju prijetnje osoblju Pentagona - rekao je glasnogovornik Pentagona  Rob Manning.

Ricin je otrov kojeg je dovoljno u organizam unijeti količinu veličine zrna soli - i smrt je neizbježna.

U tijelo ulazi udisanjem te odmah napada proizvodnju proteina, potpuno je prekidajući. Za razliku od drugih otrova s ove liste, ricin je spor i potrebna su mu oko tri dana da bi ubio čovjeka, ostavljajući vremena za eventualno liječenje.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Pravilobr2 02.10.2018.

    Sjedinjene Države Rusiji prijete preventivnim raketnim udarom 02/10/2018 Stalna predstavnica Sjedinjenih Američkih Država u NATO paktu, Kay Bailey Hutchison, zaprijetila je Rusiji preventivnim udarom.Prema njezinim riječima, to će se dogoditi “ako Moskva ne zaustavi tajni razvoj projektila zabranjenih sporazumom”.SAD će biti spremne uništiti ih sve prije prve uporabe, izjavu Kay Bailey Hutchison prenosi Reuters. Washington smatra da Rusija razvija projektile čime krši sporazum iz 1987. o uklanjanju raketa srednjeg i kratkog dometa, izjavila je u utorak Hutchison. Prema njezinim riječima, Washington je i dalje posvećen diplomatskom rješenju tog pitanja, ali je spreman razmotriti vojno rješenje, ako Rusija i dalje bude kršila neodređeni ugovor sklopljen između Sjedinjenih Država i Sovjetskog Saveza.“U ovoj fazi razmotrit ćemo mogućnost uništavanja ruskih projektila koji bi mogli pogoditi bilo koju od naših zemalja članica NATO saveza“, rekla je Kay Bailey Hutchison. “U budućnosti može doći trenutak kada će Amerika odlučiti je li potrebno nastaviti fazu razvoja vlastitih projektila, koji sada, prema ovom sporazumu, nisu dopušteni”, izjavila je Hutchison. Ranije u utorak je glavni tajnik NATO pakta Jens Stoltenberg izjavio kako su Sjedinjene Države zaključile da Ruska Federacija krši ugovor INF, počevši od postavljanja novog tipa projektila i podijele relevantne obavještajne suradnje s članicama NATO pakta. ---->nastavak

  • PRCO 02.10.2018.

    Jel opet rusi truju? Ako nije već u medijima bit će u sljedećim danima pa makar kao sumnja!

  • Agramovac88 02.10.2018.

    U Pentagon su poslali projektil 2001...

Komentiraj...
Vidi sve komentare