To je to što me zanima!

Stižu orkanski vjetrovi, na Jadranu valovi i do 6 m visine

U Dalmaciji će puhat jaka bura i tramontana zbog koje se očekuju valovi i do šest metara. U kontinentalnom dijelu zemlje kiša, a negdje i snijeg
Vidi originalni članak

Produženi vikend donosi pogoršanje vremena stoga pripremite kišobrane i toplu zimsku odjeću. Naime, u petak će u unutrašnjosti zemlje, posebice u sjevernim kopnenim krajevima te gorju, puhat jak, na udare i olujan sjeverni i sjeverozapadni vjetar brzine do 17 metara po sekundi, upozorava Državni hidrometeorološki zavod. U istočnoj Slavoniji i Baranji očekuje se više oblaka uz malo kiše koja će pasti ujutro, a u Dalmaciji će kišu pratiti i grmljavina.  

Na Jadranu će puhat jaka i vrlo jaka, na udare često i olujna bura i tramontana do 60 čvorova. Očekuju se i valovi visine do šest metara. Jutarnja temperatura uglavnom će biti od -2 do 4, na sjevernom Jadranu između 2 i 6, a u Dalmaciji od 7 do 11 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna temperatura iznosit će od 4 do 9, a na Jadranu od 7 do 12 stupnjeva Celzijevih. 

Jutro će u subotu biti djelomice sunčano, no već navečer se očekuje novo naoblačenje. U kontinentalnim dijelovima Hrvatske moguća je kiša ili snijeg. 

Zbog lošeg vremena HAK poziva vozače na poseban oprez. U petak popodne zbog kiše će se, naime, voziti po mokrim i skliskim kolnicima, a tijekom noći i jutra moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. 

- Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez zimske opreme. Vozače molimo za strpljenje na dionicama cesta gdje traju radovi, zbog mogućih zastoja i privremene prometne regulacije. Pojačan teretni promet moguć je na graničnim prijelazima Bajakovo, Macelj i Bregana - upozoravaju u HAK-u.


Idi na 24sata

Komentari 13

  • MAX 2010 06.01.2012.

    Pa tko ne kuži da je takva vijest(jasno napuhana) lijek za naslovnicu dok se političari ne vrate sa skijanja,. Po tome u Senju više nebi bilo živih ljudi. Priroda radi svoje a mi se branimo i popravljamo manje ili veće štete. Sve je u granicama osim našeg duga , siromaštva, nezaposlenosti i sličnih "sitnica". Bandić bi rekel idemo delati......

  • papioo 06.01.2012.

    ajme odnit će nam ivu i lovu

  • Boy X 06.01.2012.

    Biti če prohujalo sa vihorom!

Komentiraj...
Vidi sve komentare