To je to što me zanima!

U petak oblačno s kišom, izdano upozorenje: 'Budite spremni na oštećenja i rizik od ozljeda...'

Od petka do nedjelje i vjetrovito te kišovito, mjestimice s obilnijom oborinom. U subotu i nedjelju uglavnom na jugu može biti jačih pljuskova s grmljavinom
Vidi originalni članak

U petak pretežno oblačno s povremenom kišom, uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru mjestimice obilna kiša, krajem dana praćena grmljavinom. Najmanje kiše očekuje se na istoku zemlje. 

Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, ponajprije u gorskim predjelima s olujnim udarima, a na Jadranu jako i olujno jugo.

TOPLO, ALI VJETROVITO VIDEO Jak vjetar zapuhao je u Zagrebu: Pogledajte prizore iz centra hrvatske metropole...

Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu od 9 do 13, najviša dnevna većinom između 11 i 16 °C.

Vrijeme je opasno za gospićku, riječku, splitsku, Kvarner i Kvarnerić, zapadnu obalu Istre te sjevernu i srednju Dalmaciju. Dok je za ostatak zemlje izdano žutu upozorenje, što znači da je vrijeme potencijalno opasno.

Ovdje svakodnevno pratite prognozu vremena 24sata

Upozorenje je izdano uglavnom zbog obilne kiše i olujnog juga.

- Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom - piše DHMZ.

- Od petka do nedjelje i vjetrovito te kišovito, mjestimice s obilnijom oborinom. U subotu i nedjelju uglavnom na jugu može biti jačih pljuskova s grmljavinom pri čemu će jugo oslabjeti i okrenuti prolazno na jugozapadnjak - kazao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bezeveze 23.02.2024.

    Ma i ako roka samo neka roka.

  • hercegovac katolik lopina 22.02.2024.

    Daj odite vi vase naracasto crveno vrit

Komentiraj...
Vidi sve komentare