To je to što me zanima!

U Podravkine malverzacije upleten i čelnik Koprivnice

Gradonačelnika Mršića i dva bivša člana uprave Podravke prijavili su radi štetnog ugovora oko odmarališta Pirovac. Mršić kaže da je tu sve čisto
Vidi originalni članak

Policija je podnijela kaznene prijave protiv dvojice bivših članova (60 i 62) uprave Podravke i kako se neslužbeno doznaje protiv gradonačelnika Koprivnice Zvonimira Mršića. Prijavili su ih zbog prodaje Podravkina odmarališta u Pirovcu, stoji u priopćenju Ravnateljstva policije. Iz Podravke su navodno prijavljeni Željko Đurđina i Darko Marinac, koji su potpisali kupoprodajni ugovor. Grad Koprivnica 2007. godine prodao je odmaralište u Pirovcu za 25 milijuna kuna bez procjene stvarne tržišne vrijednosti. Prema procjeni ovlaštenog sudskog vještaka, odmaralište u Pirovcu je u trenutku prodaje vrijedilo više od 36 milijuna kuna, čime su njih trojica sklopili štetan ugovor. Odmaralište je Koprivnica prodala tvrtki Žarka Pavline, koji je šogor predsjednika Stjepana Mesića, pri čemu je bilo nelogičnosti. Zakon, naime, propisuje da se na javni natječaj moraju javiti najmanje dva kupca, što se i dogodilo, no obje tvrtke su bile u vlasništvu Pavline.
- Ja u ovom trenutku nisam vidio priopćenje policije niti me itko o tome obavijestio. Ono što je neuobičajeno je da se šalju priopćenja, a da se ne obavijeste oni u prijavi - rekao je Zvonimir Mršić. Dodao je da je prodaja odmarališta bila legalna, te da su Porezna uprava i državna revizija rekle da je sve bilo po zakonu, a da su sve materijale dostavili državnom odvjetništvu.
- Nema smisla teretiti Mršića za kupnju odmarališta, jer je ugovor u ime Grada potpisao njegov prethodnik Dražen Sačer, niti za prodaju 2007. godine, jer je ona bila realizirana tek nakon dva javna natječaja te tri neuspješna javna natječaja kojima je Grad taj objekt prvo želio dati u najam - rekla je dogradonačelnica Vesna Želježnjak. Igor Dragovan (SDP) kratko je komentirao kaznenu prijavu protiv njegovog stranačkog kolege Zvonimira Mršića zbog prodaje Podravkinog odmarališta u Pirovcu.
- Za razliku od HDZ-a u SDP-u nema nedodirljivih pred zakonom. Nije ih nikada bilo niti će ih biti. Ono što tražimo je brza, efikasna i pravedna istraga, ali i utvrđivanje činjenica kako bi istina što prije izašla na vidjelo - rekao je Dragovan. Ističe da o stavovima premijerke Kosor o korupciji najbolje govore činjenice da su joj ministri i podpredsjednici Vlade pod istragom, a uprave javnih poduzeća u Remetincu. Dragovan je udario i po premijerki. Pozvao je glavnog državnog odvjetnika Bajića da utvrdi zakonitost pod kojim je Kosor stekla stan u kojem sada živi. Odmaralište u Pirovcu prodano je u ožujku 2001. godine gradu Koprivnici za 1,5 milijuna kuna, stoji u priopćenju. Ugovorom je definiran poček otplate od jedne godine, rok otplate od tri i zabrana otuđenja na pet godina kao i obavezu stavljanja objekta u funkciju od 1. lipnja 2002. godine. Krim istraživanje pokazalo je kako je knjigovodstvena vrijednost odmarališta u vrijeme sklapanja ugovora bila 6,8 milijuna kuna. U kolovozu 2003. godine bivši član (62) uprave Podravke sklopi je Aneks kojim se Gradu dozvoljava da odmaralište u Pirovcu proda prije roka od pet godina i bez obaveza se ono stavi u funkciju. Aneks je on potpisao bez prethodne suglasnosti članova uprave i Nadzornog odbora.

FIMA Global Invest: NEMAMO VEZE S DUGOM PODRAVKE
Tvrka FIMA Global Invest objavila je u priopćenju na Zagrebačkoj burzi da nemaju nikakve veze s jamstvima i sudužništvima između Podravke i tvrtke Pluris d.d. (bivša FIMA Grupa d.d.). Navode da oni kao društvo za upravljanje investicijskim fondovima nisu u blokadi i nemaju problema sa solventnošću, te da nema mogućnosti da bilo kakav odnos Podravke i Plurisa utječe na njihovo poslovanje.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • klaus1 28.01.2010.

    možete mi davati minuse koliko hoćete,nažalost ISTINA JE NA MOJOJ STRANI.Vidječete uskoro!Ako netko misli nema to veze ni sa HDZ-om a ni s SDP-om.IGRA SE NA DALEKO \"VIŠEM\" NIVOU!

  • Čegevara 27.01.2010.

    Pa dali nešto u ovoj Državi funkcionira,u preostalim firmama zastrašivaju radnike ,međuljusdski odnosi su poremečeni nitko nikome ne vjeruje pa zar smo to tražili,proklet bio dan kada smo izašli iz socijalizma.

  • Čegevara 27.01.2010.

    Kaže dogradonačelnica da nema smisla teretiti Mršića a koga po njoj ima smisla teretiti možda nas sa foruma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare