To je to što me zanima!

Dječake vezali lancima, mučili i tukli u podrumu vjerske škole

Pakistan:Mislio sam da će mi sin dobiti dobru religijsku naobrazbu. Nisam znao da ih tamo nemilosrdno tuku, kazao je šokirani otac osmogodišnjeg dječaka Mushtaqa
Vidi originalni članak

Policija je spasila 54 muškarca, među kojima je bilo i djece, koje su u podrumu medrese, islamskog samostana, vezali lancima i zlostavljali. Studente su našli u medresi u pakistanskom gradu Karachiju u ponedjeljak. Neki mediji javljaju da je među njima bilo i dječaka starih 12 godina, a pronašli su i dječaka od osam te sedam godina.

- Sina sam tu poslao jer sam vjerovao da će dobiti dobru religijsku naobrazbu. Nisam znao da ih tamo nemilosrdno tuku - kazao je otac osmogodišnjeg Mushtaqa Ahmeda. 

Žrtve su posvjedočile kako su ih za kaznu tukli, izgladnjivali i vješali naopako. Neki su rekli i kako su u medresu dolazili pripadnici talibana koji su im rekli da se pripreme za bitku, a Daily Mail piše kako se sumnja da se neke medrese u Pakistanu koriste za obuku islamskih militanata. 

- Bio sam u podrumu mjesec dana, nisam vidio danjeg svjetla. Tukli su me palicama i silili da molim za hranu - rekao je mladić (21). Policija je rekla kako su uhitili troje ljudi no kako je nadstojnik medrese uspio pobjeći. 

Reporter AFP-a izvijestio je kako je u podrumu škole bio pravi labirint soba u kojima su pronađeni lanci i kuke.

Među žrtvama je bilo i ovisnika o drogi koje su u medresu njihovi roditelji i rođaci poslali na odvikavanje.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Ilirac 15.12.2011.

    Vjeronauk,bilo kakve vjere,bi u školama trebalo zabraniti,,,nek svatko svoje dijete uci vjeri u svojoj kuci.To je ispravno,jer svako drugacije rješenje namece ljudima tradicije ili nauk koji im je stran ili neprihvatljiv.

  • BrainBug 14.12.2011.

    Vidim pocela ja americka propaganda protiv Pakistana!!! Mi nemamo pojma sta se dogadja sa tim slikama i o cemu se radi !!! To moze biti zatvor neki ...ma uostalom Amerikanci imaju GUANTAMOBAY pa nikom nista ...nitko negovori da su to KRSCANI ili KRIZARI ma ne to je samo rat protiv TERORA!!!

  • gogson00 14.12.2011.

    Nadam se da će djeca bit ok...a te likove...ne znam, kad bi im se vratilo istom mjerom, možda bi imali uvida u to što čine...

Komentiraj...
Vidi sve komentare