To je to što me zanima!

U pogonu Đure Đakovića osim tenkova rade i piliće

Tenkovski inkubator: Jaja se 18 dana griju u modernom inkubatoru u Slavonskom Brodu. U susjednim halama pogona je teška industrija
Vidi originalni članak

Tvrtka Argus Veterinarske stanice d.o.o. iz Slavonskog Broda već devet godina u krugu Đure Đakovića ima industrijsku valionicu pilića, vrijednu oko 1,3 milijuna eura. Valionica, kojoj je u susjedstvu Saint Jean Industries, ljevaonica aluminijskih odljevaka za automobilsku industriju, ima najmoderniju i najsuvremeniju opremu za leženje pilića.
- Tovna perad i metalska industrija žive u dobrosusjedstvu - kaže Nikica Stevanović koji je sa Zvezdanom Kičecom vlasnik Argusa. Pilići tek izišli iz jajeta rastu tik do prostora gdje proizvode vagone i borbena oklopna vozila. Argus pilićima opskrbljuje oko 600 kupaca. Kako su im kapaciteti veći, često i drugim tvrtkama iznajmljuju inkubatore u kojima jaja stoje 18 dana prije nego što se pilići izlegu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • dozvati1 30.07.2009.

    ....e jado nepismena,valjda uzgajau piliće ...

  • AmStaffSb 30.07.2009.

    taj argus je još jedna \"uspješna\" privatizacija u RH.........

  • rođin rođo1 30.07.2009.

    ima,ima u tom đuri đaković nekadašnjem gigantu svašta samo nema ono što treba.nekad 18000 radnika a sad možda toliko pilića.

Komentiraj...
Vidi sve komentare