To je to što me zanima!

U pomorskoj nesreći spašeno sedam njemačkih državljana

Nesreća se dogodila približno jednu nautičku milju od mjesta Sv. Petar na Moru
Vidi originalni članak

Sedam njemačkih državljana spašeno je sa brodice koja se u utorak navečer zapalila i potonula kod Svetog Petra na moru, a policija radi na očevidu pomorske nesreće u kojoj nije bilo ozlijeđenih, priopćili su iz Ministarstva mora

Sedam njemačkih državljana, uključujući i vlasnika brodice „Kenostar“, duljine 14,22 metra koja je plovila zadarskim akvatorijem, nedugo nakon izbijanja požara evakuirani su na obližnju komercijalnu brodicu za spašavanje, a potom su prebačeni na spasilački brod zadarske Lučke kapetanije i prevezeni u mjesnu marinu u Sukošanu.

NIJE ISPALO KAKO JE PLANIRAO... VIDEO Kaos u Makarskoj: U luku htio uploviti jahtom dugom 37 metara pa oštetio pet brodova

Nesreća se dogodila približno jednu nautičku milju od mjesta Sv. Petar na Moru. 

Unatoč naporima vatrogasaca, motorna brodica u potpunosti je potonula u 23.15 sati, na dubinu od 12 metara. Na mjestu potonuća nije uočeno onečišćenje mora. Također, u nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru dojavu o požaru dobila je oko 20.30 sati, nakon čega su na mjesto nesreće ubrzo krenule vatrogasne brodice iz Zadra i Biograda na moru te jedan brod pomorske policije iz Zadra.

AKCIJA SPAŠAVANJA Lučka kapetanija evakuirala je čovjeka s ribarnice: 'Hitno su ga prevezli u splitsku bolnicu'

Prije dolaska do unesrećenih, službenici Lučke kapetanije telefonom su davali upute o žurnom postupanju, radi spašavanja posade i plovila.

Lučka kapetanija Zadar vlasniku potonule brodice izdala je nalog za vađenje u što kraćem roku, a očevid o uzrocima ove pomorske nesreće nastavljen je u suradnji s policijskim službenicima.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • liliZG2.0 19.07.2023.

    malo smo roštiljali??

Komentiraj...
Vidi sve komentare