To je to što me zanima!

U Pompejima se urušili zidovi, Berlusconija krive za nemar

Prvo urušavanje zidova na starom arheološkom nalazištu bilo je početkom studenog. Sada su se ponovno urušila dva zida. U četvrtak u Italiju stiže UNESCO
Vidi originalni članak

Dva zida urušila su se u srijedu u Pompejima. Rušenje u tom 2000 godina starom arheološkom nalazištu je započelo u studenom, kada su se također urušila dva zida. Unescov tim trebao bi u četvrtak stići u Italiju. U srijedu se jedan zid urušio na glavnu ulici Via Stabiane, a odlomio se i dio pokrajnje sobe 'Malog lupanara', koja je otvorena za javnost. 

Urušavanje su, javljaju mediji, potaknule obilne kiše. Propadanje ovog poznatog arheološkog nalazišta svi pripisuju Berlusconijevoj vladi, koju optužuju za nemar i nedovoljnu brigu za Pompeje. Talijanski ministar kulture Sandro Bondi, koji se zbog tog pitanja suočava s glasovanjem o nepovjerenju, odbacio je krivnju. Branio se i da su se zidovi u Pompejima i prije rušili.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Igraine7 03.12.2010.

    Talijanski političari nemaju vremena, ali za zabavu, alkohol itd. uvijek imaju. Umjesto da čuvaju kulturno - povijesnu baštinu.

  • maćuhica 02.12.2010.

    žalosno....Pompeji su prekrasni...nije mi jasno zakaj su na vlasti idioti poput Berlusconia....

  • Igraine7 02.12.2010.

    nema vremena, imamo mi takve - lasić, dikan, kerum ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare