To je to što me zanima!

U ponedjeljak uz 24sata kupite molitvenik za duše pokojnika

Misli za vječnost: Za dan Svih svetih od ponedjeljka na kioscima potražite molitveni priručnik 'Za duše naših pokojnika' koji nudi prigodne litanije, krunice i druge molitve
Vidi originalni članak

Za samo šest kuna uz 24sata u molitveniku pronađite smisao u simbolima vezanima uz smrt ili pronađite spokoj moleći za one koji su već otišli.

Molitveni priručnik "Za duše naših pokojnika" praktičnim vjernicima nudi prigodne litanije, krunice, ali i druge molitve. Otkriva što znače simboli svijeća i cvijeća koje ostavljamo na posljednjem počivalištu preminulih, a nudi i savjete o tome kako prevladati tugu ili strah od odlaska. Objašnjava zašto je u katoličkom svijetu smrt samo privremeni rastanak, a konačni cilj i težnja svakog vjernika doći u naručje Boga. 

Prema nauku Katoličke crkve, neke duše privremeno ostaju u čistilištu, mjestu gdje su udaljene od Boga. Zbog toga pate i muče se, a upravo su molitve i dobra djela živih učinkovite u ublažavanju tih muka. Molitvama se može osigurati i potpuni oprost grijeha namijenjen isključivo za pokojne. Doznajte zašto je važno da blagdan Svih svetih ne zovemo Danom mrtvih i tko su zapravo sveti ljudi čiji blagdan obilježavamo. Količine ovog priručnika o besmrtnoj duši i njezinu životu na drugom svijetu su ograničene.

Mrtvima molitve znače više od raskoši aranžmana

Nakon blagdana Svih svetih još će kratko trajati šarenilo cvijeća i svijeća na groblju. Mnogi ističu kako je našim najmilijima kojih više nema sjećanje na njih i molitva kojom ih častimo veća vrijednost od novca ostavljenog za prolazne ukrase.

Idi na 24sata

Komentari 124

  • kenedy 29.10.2012.

    Koji ste vi licemjeri...!!!!U isto vrijeme nudite katolički molitvenik i promovirate kojekakve poganske običaje sa bundevama i nekakve noći vještica...!!???

  • Zdenkica 29.10.2012.

    Hvala 24 sata redakciji, koji su omogučili svim ljudima dobre volje, da kupe samo za 6 kuna poučan molitvenik, koji je potreban baš svakome, da promisle, da nitko na ovoj zemlji ne živi zauvjek, kad tad u zadnjim trenucima zove Boga u pomoć, vjernik ili bezvjernik. Imamo svi dokaz

  • Slavonka52 29.10.2012.

    Ja se za moje zive i mrtve molim svakodnevno, bez molitvenika i placanja mise.

Komentiraj...
Vidi sve komentare