To je to što me zanima!

Pronašli četiri velika predmeta, avion je možda pao zbog leda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vjeruje se da su to dijelovi srušenog Airbusa, a oba se predmeta nalaze na dubini od 30 metara. Prema njima spuštaju robotsku podmornicu, no vrijeme ih usporava
Vidi originalni članak

Timovi koji tragaju za nestalim zrakoplovom AirAsije pronašli su "četiri velika predmeta" u Javanskome moru, objavili su indonezijski dužnosnici. Prema njima su spustili robotsku podmornicu kako bi snimili fotografije i detaljnije vidjeli o čemu se radi, no loše vrijeme i nemirno more otežavaju napore spasioca, prenosi BBC .

Metalne predmete sonarom je detektirao indonezijski mornarički brod kraj mjesta Pangkalan Bun, a otkrili su i velike naftne mrlje. Veći je predmet veličine 10 x 5 metara, a oba su na dubini od 30 metara.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zrakoplov je prošle nedjelje nestao sa 162 ljudi na letu QZ8501 iz Indonezije za Singapur. Dosad su iz mora izvukli 30 tijela, a vjeruje se da je većina preminulih i dalje u trupu aviona.

Dok traje potraga za zrakoplovom i tijelima putnika, analizira se i sve što je moglo dovesti do pada Airbusa. Indonezijski meteorološki dužnosnici rekli su kako je formiranje leda usred iznimnog nevremena moglo uzrokovati pad . Objavili su izvještaj na 14 stranica u kojem se navodi da je avion uletio u olujne oblake, što je uzrokovalo zaleđivanje i oštećenje na motorima. Meteorološki podaci su ukazivali na zabrinjavajuće uvjete na ruti kojom je avion trebao letjeti, a satelitski podaci su ukazivali na temperature od -85 do -80 stupnjeva, a u tim uvjetima bi u oblacima bilo i leda. No, ovo izvješće nije konačno , već se radi o jednoj analizi onog što se vjerojatno dogodilo prema dostupnim meteorološkim podacima, a nije konačna odluka o uzroku pada aviona, prenosi Malaysian Insider.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • varešak 03.01.2015.

    Sve su to samo puka nagađanja jedino što je toćno je da letlelice nema.

  • bbbdado 03.01.2015.

    Možda se nikad ne sazna pravi razlog

  • Guest_1 03.01.2015.

    Jel mi moze netko objasniti znacenje " Airbus" ? Sorry moj Hrvatski nije perfect ali nisam cula nikad da se u Hr prica Airbus ... hvala !

Komentiraj...
Vidi sve komentare