To je to što me zanima!

U požaru izgorio kat obiteljske kuće, šteta oko 100.000 kuna

Požar je izbio u mjestu Kovačevac na ulasku u Novu Gradišku. Vatrogasci su ga stavili pod kontrolu u roku 20 minuta. Na sreću, u vrijeme požara nitko nije bio u kući
Vidi originalni članak

U petak oko 9.30 sati vatrogasci JVP Nova Gradiška zaprimili su dojavu da gori kuća na ulasku u Novu Gradišku u mjestu Kovačevac. 

- Odmah smo izašli na teren. Tamo smo zatekli nekoliko ljudi koji su  se pokušali boriti  vatrenom stihijom koja je zahvatila potkrovlje kuće. U roku od dvadesetak minuta požar smo stavili pod kontrolu, a potom ga i ugasili. Nažalost izgorio je cijeli kat - rekao je dežurni u JVP Nova Gradiška.

Prema informaciji čitatelja Davora iz Nove Gradiške, u kući žive žena i njenih troje djece. U vrijeme izbijanja požara nitko nije bio kod kuće, navodno su djeca bila u školi, a njihova majka na poslu. 

- Na mjesto požara izašli su policajci i inspektor zaštite od požara PU brodsko-posavske. Vatru su gasili pripadnici JVP-a i DVD-a iz Nove Gradiške s dva vatrogasna vozila i jednom cisternom. Ukupno je bilo 15 vatrogasaca. Nakon što je vatra ugašena obavljen je očevid kojim je utvrđeno da je do požara došlo zbog prijenosa topline s dimnjaka peći za centralno grijanje na dio drvene krovne konstrukcije. Materijalna šteta je bez stručne procjene preko 100.000 kuna – rekao je Antun Jakobović, djelatnik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • KristinaJakovljević_1 01.02.2014.

    Gledajte neznate kako je bilo i šta je bilo,razumijem da su dečki dali sve od sebe i svaka čast,ali neke stvari nisu uredu.Struja nije bila ugašena npr. kako su ugrozili svoje živote tako i kuću.Krivo mi je što neki daju krive izjave neznam od čije strane.Danas je bio gospodin Lepan uzeo izjavu.Hvala svima na pomoći što je bar nešto spašeno

  • kjkszpj 01.02.2014.

    Novogradiški Vatrogasci poznati su po svojoj nesposobnosti... Stalno se uzdižu i uvijek nisko padnu.Blate druga društva i izmuzuju novce.

  • sonny42 01.02.2014.

    Skidam kapu svim ljudima koji iz humanih pobuda spašavaju ljudske živote i imovinu.Nekorektno je osuđivati ih pa ako su i počinili pogrešku 'u prilasku' požaru..Postavio bih pitanje g-đi Kristini..kada ste zadnji put pročistili dimnjak..kada ste zadnji put provjerili izolaciju oko njega...najlakše je svaliti krivnju na one koji vam pomažu..pa i u slučaju 'krivog prilaska požaru'..

Komentiraj...
Vidi sve komentare