To je to što me zanima!

U požaru poginulo 11 beba: Bolnica je nedavno svečano otvorena. Amnesty traži istragu

Prema prvim informacijama uzrok požara je kratki spoj. Ova se tragedija dogodila nakon niza sličnih u Senegalu gdje je velika razlika u urbanom i ruralnom zdravstvenom sustavu
Vidi originalni članak

Senegalski predsjednik Macky Sall rekao je u srijedu kasno navečer da je 11 novorođenih beba poginulo u požaru na neonatalnom odjelu regionalne bolnice Mame Abdou Aziz Sy Dabakh u gradu Tivaouaneu, oko 120 kilometara istočno od glavnoga grada Dakara. Prema lokalnim medijima, bolnica Mame Abdou Aziz Sy Dabakh nedavno je svečano otvorena.

TRI SU BEBE SPASILI Tragedija u Senegalu: U požaru u bolnici poginulo je 11 beba

Prema prvim informacijama uzrok požara je kratki spoj. Ova se tragedija dogodila nakon niza sličnih u Senegalu gdje je velika razlika u urbanom i ruralnom zdravstvenom sustavu. U gradu Linguere u travnju prošle godine, izbio je požar u bolnici i poginule su četiri bebe.

Tada su vlasti rekle da je došlo do kvara na klimatizacijskom uređaju. Amnesty International Senegala je tada pozvao da se napravi kontrola svih uređaja na neonatologiji diljem zemlje. Sada je Amnesty pozvao vlasti da naprave neovisnu istragu, utvrde čija je krivica i kazne odgovorne. Mamadou Lamine Diallo, oporbeni političar, je rekao:

TRAGEDIJA Zapalila se kuranska škola u Senegalu, poginulo je 9 djece
- Još je beba izgorjelo u državnoj bolnici, to je neprihvatljivo. Suosjećamo s njihovim obiteljima. Sad je dosta. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 26.05.2022.

    Čim je bolnica svečano otvorena, netko je morao ubrat pinku pa se štedjelo gdje se ne smije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare