To je to što me zanima!

U Primošten stigla 'Gospa' od 17 m, otkrit će je pred izbore...

Kip primoštenske zaštitnice obložen je mozaikom od zlata, srebra i bojenog stakla, a Petrina kaže da je to najveći takav spomenik na svijetu i da će se za lijepog vremena vidjeti čak iz Loreta u Italiji
Vidi originalni članak

U Primošten je u ponedjeljak dotegljena Gospa koja će biti montirana na postament na brdu Gaj iznad mjesta i moći će se vidjeti čak iz Italije. Radi se o 17-metarskom djelu arhitekata Arona Varge i akademskog kipara Miluna Garčevića, a naručitelj je Općina Primošten, odnosno načelnik općine Stipe Petrina, koji projekt gura već 13 godina. 

Uz pomoć Gospe od Primoštena  kani napraviti još veću turističku atrakciju koja će biti ucrtana u svjetske hodočasničke rute.  U Primoštenu se štuje Gospa od Loreta, koja je nebeska zaštitnica mjesta, tako da će svečani blagoslov i ceremonija otkrivanja spomenika biti upriličena 10. svibnja, za Dan Općine i blagdan Gospe od Loreta.  


Kip primoštenske zaštitnice obložen je mozaikom od zlata, srebra i bojenog stakla, a Petrina kaže da je to najveći takav spomenik na svijetu i da će se za lijepog vremena vidjeti čak iz Loreta u Italiji. 

Idi na 24sata

Komentari 140

  • papaurban 04.04.2017.

    Za razliku od "Gospe" ja još nisam "stigao" u Primošten. Od 1993god(Dubrovačko ratište) nisam bio "na moru"..valjda zato što nisam "obložen mozaikom" od zlata, srebra, eura, dolara, funti pa i kuna...sunce im mozaičko..jelda "moj" Petrina.

  • Zmar116 04.04.2017.

    Možda bi je mogli prigodno nazvati Gospom od brze pomoći Konzumu..Tko zna možda bi i upalilo...Trebalo bi organizirati hodočašće ...Svaki dan iz središta mjesta pa do Nje gore na uzvisini uz magistralu...Sve dok se tvrtka ne odblokira..Možda bi to bila zadnja slamka...Možda zadnji vlak ,za bolji život zvan redoviti posao i redovita plaća 3000 kuna neto........

  • x00x 03.04.2017.

    evo ga primosten nakon ovoga postaje eldorado

Komentiraj...
Vidi sve komentare