To je to što me zanima!

U pripravnosti je podizanje kampa HV-a ispred KB Dubrava: 'Možemo spriječiti aktivaciju'

Ukoliko se nastavi ovako loša epidemiološka situacija, šatori Hrvatske vojske ponovno će se dići ispred KB Dubrava za oboljele od Covida. Ministarstvo zdravstva obratilo se MORH-u da budu spremni na to
Vidi originalni članak

Moramo biti spremni za ono što dolazi, zato smo se danas obratili dopisom za ponovno podizanje ekspedicijskog kampa HV-a ispred KB Dubrava. Na svima nama je da spriječimo njegovu aktivaciju, a to možemo cijepljenjem i odgovornim ponašanjem. Nemojmo dozvoliti da punimo Arene i upotrebavljavamo ovaj kamp, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji Stožera. 

Šatori još nisu podignuti, ali ukoliko se idućih dana nastavi ovako loša epidemiološka situacija s ogromnim brojem novozaraženih i većim priljevim Covid bolesnika u bolnice, saznajemo iz Ministarstva, doći će i do toga. 

BOŽINOVIĆ OBJAVIO DETALJE Evo tko će sve od utorka morati imati covid potvrdu, a tko neće

Podsjetimo, i danas imamo puno novih slučajeva - 6449, od čega, otkrio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, njih 4580 nije cijepljeno. Preminulo je 53 oboljelih, od kojih je 14 bilo cijepljeno s dvije doze, jedan s jednom, a jedan s tri doze. U trenutku konferencije Stožer nije imao više podataka o preminulom koji je primio tri doze, osim da je 1941. godište i da je imao komorbiditete. 

To je 9774 ukupno preminulih od početka pandemije u Hrvatskoj. Od 277 hospitaliziranih posljednjih 24 sata, 204 nije cijepljeno. Na respirator je stavljeno 22 oboljelih, a čak 17 nije primilo niti jednu dozu cjepiva.

- U zadnjih tjedan dana među devet najmlađih preminulih u dobi od 25 do 49 godina niti jedan nije bio cijepljen - istaknuo je Capak.

U pet dana ovog tjedna, dodao je, zabilježili smo 25.959 novih slučajeva, što je porast od 36 posto u odnosu na pet dana prošlog tjedna, kad smo zabilježili 19.726. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Origano5 13.11.2021.

    Cirkus se nastavlja.

  • odjebausmikimaus 13.11.2021.

    Ova prica o smrtonosnom virusu im je dosla kao porucena,nitko vise ne prica o propasti zemlje🤔

  • LinoČoko_ 12.11.2021.

    La Prevaranti lažu da se može priložiti i potvrda ako osoba zbog zdravstvenog stanja ne smije primiti cijepivo jer  mojoj punici danas nije htio ni vaskularni kirurg ni liječnik obiteljske medicine izdati potvrdu ,a ne smije se cijepiti zbog varikoznih vena i opasnosti od krvnog ugruška...........Teta koja je imala moždani udaŕ čekat će utorak i ako ne dobije potvrdu ići će odvjetniku podnijeti prijavu kako će je savjetovati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare