To je to što me zanima!

U prvom procesu za Hypo i Ina-MOL dobio 10 god. zatvora

Budući da je dobio više od pet godina zatvora, odmah nakon izricanja presude bivšeg premijera Ivu Sanadera su odvezli u pritvor u Remetincu gdje je i danas
Vidi originalni članak

Ivo Sanader (61) je u studenom 2012. godine za aferu Hypo dobio tri godine i šest mjeseci, a za Ina-MOL sedam godina i šest mjeseci zatvora. Uz to, Sanader mora vratiti 3,6 milijuna kuna, a Ježić 5 milijuna eura. Suci su mu kaznu objedinili te je Sanader osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od deset godina. 

Presuda je nepravomoćna. Budući da je dobio više od pet godina zatvora, odmah nakon izricanja presude Ivu Sanadera su odvezli u pritvor u Remetincu gdje je i danas. Sanadera su u slučaju Hypo proglasili ratnim profiterom zbog uzimanja provizije od Hypo banke u vrijeme kada je Hrvatska bila okupirana. U slučaju INA-MOL suci su u potpunosti prihvatili svjedočenje Roberta Ježića koji je rekao da je MOL Sanaderu dao mito kako bi oni mogli preuzeti upravljačka prava u INA-i. Rekao je i kako je mito, odnosno pet milijuna eura, "sjelo" na račun njegove tvrtke u Švicarskoj.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • ina67 11.03.2014.

    Ne mogu vjerovati da ima još netko u Hrvatskoj da brani ovaj zločin. Ovi koji ga brane neka mu daju za jest. Mogu mu i auto kupiti. Da li su se borili ljudi za ovakvog mamlaza i još ga brane.

  • novkovka 11.03.2014.

    trebao je dobiti za svaku osudu bar po 10 god.i nek odradi onoliko koliko je ukrao.a ne da šeće i piše knjigu u zatvoru,nije na odmoru.ali po našem sudu bit će on za godinu vani i nikom ništa šta je pokrao.

  • kojlprb 11.03.2014.

    Niti Ježića, niti novaca, a dao garanciju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare