To je to što me zanima!

U Puli žena ušla starcu u stan i pokrala ga. Predstavila mu se kao zdravstvena djelatnica...

To nije jedini slučaj iskorištavanja starijih ili nemoćnih osoba, zbog čega iz policije upozoravaju građane da pripaze koga puštaju u svoj dom
Vidi originalni članak

Pulska policija zaprimila je prijavu 86-godišnjaka da mu je u ponedjeljak oko 18 sati u stan u Bastianovoj ulici došla nepoznata žena koja se predstavila kao djelatnica jedne zdravstvene ustanove.

Naime, od starca je ukrala novac i bankovne kartice. Policija traga za njom. To nije jedini slučaj iskorištavanja starijih ili nemoćnih osoba, zbog čega iz policije upozoravaju građane da pripaze koga puštaju u svoj dom.

'NEMA ZATAŠKAVANJA' Šef osječke policije o ubojstvu studentice Mihaele: 'Po meni je to školski primjer postupanja'

- Počinitelji, bilo muške ili ženske osobe, najčešće se predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica ili kao prodavači određenih proizvoda. Nakon što uđu u stan ili obiteljski kuću, iskorištavaju povjerenje građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti - upozoravaju iz policije.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • abava 27.09.2023.

    Nije valjda da sam u pravu? Ipak, čini mi se da nisu baš sve svetice. (hoće li ovaj nestati ili će konzumirati neograničeni broj minusa)?

  • Ljandroković 27.09.2023.

    I rodio se s pola mozga jer ocito nije nista naucio

  • HuremSultan 27.09.2023.

    sigurno je imao oko 100 tisuca eura ispod jastuka a jede parizer svaki dan i nosi cipele koje je kupio prije 30 godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare