To je to što me zanima!

U punoj zagrebačkoj Areni su krstili vjernike iz cijelog svijeta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jehovini svjedoci, jedna od većih svjetskih kršćanskih zajednica, izabrala je ove godine Zagreb za svoj Međunarodni kongres. Vrhunac slavljaje bilo je krštenje...
Vidi originalni članak

Okupilo ih se u zagrebačkoj Areni 15.000 , tako obazrivih da se u općoj gužvi ni jedanput nismo uspjeli ni s kim sudariti.

Jehovini svjedoci, jedna od većih svjetskih kršćanskih zajednica, izabrala je ove godine Zagreb za svoj Međunarodni kongres. Marinko Hojski iz odbora Kongresa spremno nas je odveo do VIP lože. Netko od voditelja programa upravo se zahvalio jednom od vjernika iz Eritreje , da bi potom svjedočili vjernici iz Hrvatske, Italije, Srbije, BiH, Njemačke... Svi radosni što su zajedno i što vas mogu upoznati.

POGLEDAJTE VIDEO: 15 tisuća vjernika "okupiralo" Arenu Zagreb

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Za Zagreb sam čuo tek nedavno. Ovdje mi je prekrasno, a Zagrepčani su tako gostoljubivi ljudi - rekao nam je Fred Thomas (32) iz Michigana u SAD-u .

- Slavimo Boga i međusobno se jačamo. Zaista nam je odlično - rekla je Michaela Kostić (30) iz Beča .

I dok su u bazenu krstili vjernike, njih 140 odraslih, jer Jehovini svjedoci inzistiraju da osoba odluku o krštenju mora donijeti sama, i to onda kad je dovoljno odrasla da to sama učini, Hojski nam je objasnio da od države novac niti traže niti primaju , ali im je pomogla TZ Grada Zagreba pri prijevozu. U svijetu ih danas ima 8 milijuna , od čega u Hrvatskoj 5600.

- Izuzetno cijenimo Isusovu žrtvu. Međusobno nastojimo slijediti njegov primjer. Zato Jehovini svjedoci među prvima stižu u pomoć kad je negdje neka katastrofa . Tako je bilo i u ratu. Nasilje, oružje i vojnu službu odbijamo i po cijenu života - kaže Hojski.

POGLEDAJTE VIDEO: Krštenje vjernika na kongresu u Areni Zagreb

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zbog vjere uvijek odbijaju primiti transfuziju krvi

Čitaju Bibliju, ne priznaju Papu, mole ‘Očenaš’, ali nemaju kipove, pa ni križ kao izvorno pretkršćanski simbol. Nemaju svećenike nego starješine. Poštuju druge i sretni su kad drugi poštuju njih. Seks prije braka je grijeh, ali je u braku čin svetosti. Ne prihvaćaju transfuziju krvi. Kao mirotvorca cijene Gandhija .

Idi na 24sata

Komentari 388

  • opjm123 12.08.2015.

    I thought Croatians were educated Catholics. Reading all these comments it is clear that the "Catholic/Croatian" commenting do not know anything about the bible. Yes, witnesses maybe boring and their knocking on doors perhaps irritating. However, Latin American Catholics actually read the bible and understand the bible. They know that while Jehovah's Witnesses seems strange.. they are just trying to do what bible that tells Christians to to do..if any of you have a bible, read Matthew 28:19, acts 2:42, acts 17:17, just to name a few.... it is shameful and embarrassing to see Catholics making ignorant negative comments.. pitiful.

  • krapinek 10.08.2015.

    čujem da imaju nekih "problema" u australiji. "muće ih djeca !!!!!" da li su na skupu i o tome pričali. naravno da nisu

  • 10.08.2015.

    Nek odu na Zrće tamo pokrštavati one partijanere

Komentiraj...
Vidi sve komentare