To je to što me zanima!

U restoranu u Zadru naši ljudi jedu 15 posto jeftinije

Vlasnici zadarskog restorana nižim se cijenama u sezoni bore s recesijom. Domaćim turistima tako naplaćuju 15 posto jeftinije nego stranim turistima
Vidi originalni članak

Po Zadru se unatrag nekoliko mjeseci sve više priča o restoranu koji domaćim gostima naplaćuje jeftinije. Otišli smo u Zadar i otkrili kako u restoranu Stomorica domaćim turistima zaista naplaćuju 15 posto jeftinije nego strancima. "Glumili’ smo da smo Nijemci i naručili dva ledena čaja, punjeni ramsteak i biftek. Dvoje kolega su na hrvatskom naručili ista jela. Dok smo ručali, čuli smo konobara kako hrvatskim gostima govori da će im dati popust jer žele zadržati domaće goste. Ukusni ručak smo pojeli i platili ga 259 kuna. Kolege, koji nisu glumili strance, ista jela platili su 220,15 kuna. Vlasnik Stomorice u tome ne vidi ništa loše.
- Domaće goste treba držati kao kap vode na dlanu jer od njih živimo cijelu godinu. Treba im dati cijenu koju si mogu priuštiti - kaže Luka Galošić i dodaje da je pitao državne inspektore smije li davati takve popuste.
- Rekli su mi da svaki gazda smije dati popust kome god želi. Meni je svaki gost važan i jasno mi je da je platežna moć domaćih gostiju ipak manja - objasnio je Galošić.

HRVATI SU UŠTEDJELIGOTOVO 40 KUNA
Kolege koji su u restoran došli dvadesetak minuta kasnije, naručili su ista jela kao i “Nijemci”. Nakon što su pojeli, konobar im je rekao da će platiti 15 posto manje jer su domaći gosti. Račun za ista jela iznosio je 220, 15 kuna.

POPUST SE DAJE NA CIJENE U MENIJU
U meniju restorana, koji je napisan na hrvatskom, njemačkom i engleskom stoji jedna cijena. Glumeći Nijemce naručili smo dva soka, biftek i punjeni ramsteak. Konobar nam je zaboravio donijeti sokove, pa nas je njima počastio. Naručili smo još dva soka i platili 259 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • saloma 14.07.2009.

    @alo-mačko, govoriš o hrani, a što je sa stanarinom i režijama? imam hrpu rođaka tamo i znam kako im je, pogotovo onima koji su tek 80-ih otišli. nakon što je uveden euro nastala je kriza. lako je nama zamišljat njemačku kao obećanu zemlju i zemlju blagostanja, kakva je bila. ali vremena su se promjenila. sad je tamo samo relativno bolje nego ovdje

  • karter 14.07.2009.

    To znači da je sok i ručak plaćen po osobi 130 kuna. što dalje reći!

  • n00b 14.07.2009.

    sve ove koji pozdravljate takav potez moze bit sram !! ovi koji pricate kako u stranim zemljama deru turiste i sve to, ocito se vidi da sami niste bili u nijednoj eksoticnoj zemlji pa se s toga molim vas zadrzite glupih komentara o stvarima o kojim nemate pojma !!! a sto se tice slovenaca, idite na ljetovanje recimo na Bled pa cete vidit da ce se do vas ponasat sasvim lijepo i normalno a ne ovako debilno nacionalisticko ka u lijepoj nasoj !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare