To je to što me zanima!

U Rijeci je zaražen šetao po staračkom domu i trgovinama

Otišao je u dvije trgovine u kojima je bilo više osoba, te svjestan da time omogućava izazivanje zaraze virusom, doveo u opasnost sve osobe koje su s njim bile u kontaktu
Vidi originalni članak

Općinsko je državno odvjetništvo u Rijeci po primitku kaznene prijave policije podiglo neposrednu optužnicu protiv 76-godišnjeg muškarca zbog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi širenjem i prenošenjem zarazne bolesti.

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 5. prosinca, kao korisnik jednog staračkog doma na području Primorsko-goranske županije, znajući da je obolio od korona virusa, i protivno izrečenoj mu mjeri izolacije u sobi koju koristi sa trajanjem od 4. do 24. prosinca, to apsolutno zanemario. 

U PRIMORJU Kažnjeni s 8.000 kuna jer su prekršili mjeru samoizolacije

Dotični je izlazio iz sobe i prostora ustanove kao da je zdrav, te bez zaštitne maske, boravio u zatvorenim prostorijama doma koje koriste drugi korisnici i osoblje ustanove. Nakon toga je otišao i u dvije trgovine u kojima je bilo više osoba, te svjestan da time omogućava izazivanje zaraze virusom, doveo u opasnost sve osobe koje su s njim bile u kontaktu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • MasterComenator009 30.01.2021.

    "Dotični je izlazio iz sobe i prostora ustanove kao da je zdrav," , Da mi odlucujemo tjo je zdrav a tko nije, Apsurd!

  • Lotrab 30.01.2021.

    Kako je dobio izolaciju od 20 dana?

Komentiraj...
Vidi sve komentare