To je to što me zanima!

U Rijeku se iz Jemena vratila trojica pomoraca s 'Katine'

Iz Sindikata pomoraca Hrvatske objavili su kako su u Rijeku doputovali kapetan Davor Brozičević, prvi časnik Branko Mičetić i mehaničar Vlado Podobnik
Vidi originalni članak

Pomorci s broda Katina, koji je prije gotovo godinu dana zaustavljen u luci Hodeidah u Jemenu, u nedjelju su stigli u Rijeku, piše HRT. Na brodu je ostao još jedan Hrvat i nekoliko Filipinaca koji su preuzeli odgovornost za brod.

Iz Sindikata pomoraca Hrvatske objavili su kako su u Rijeku doputovali kapetan Davor Brozičević, prvi časnik Branko Mičetić i mehaničar Vlado Podobnik. U godinu dana, koliko su bili na brodu, primili su samo jednu plaću i živjeli u izuzetno teškim uvjetima. 

Na Katini je na vlastiti zahtjev ostao mehaničar Giovanni Senčić. Prvi od petorice hrvatskih pomoraca Denis Malnar u domovinu se vratio krajem svibnja. 

Katina je u Jemenu zaustavljena zbog dugova šibenskog Brodarstva d.o.o., a pomorci su na brodu ostali u nadi da će dobiti plaće. Jemenske vlasti nisu im dopustile iskrcaj dok ne stigne zamjenska posada. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Yassa 23.07.2012.

    kada plove kod naših brodovlasnika (lopova) a država žmiri , sve smo u jadnijem položaju a njima (lopovoima) niko ništa

  • mooc 22.07.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Brljo 22.07.2012.

    tužno i jadno

Komentiraj...
Vidi sve komentare