To je to što me zanima!

U Saboru rasprava o Bleiburgu ali i ispravku netočnog navoda

Jadranka Kosor izjavila je da će HDZ na sjednici Predsjedništva biti protiv ukidanja pokroviteljstva Bleiburgu. Predsjedništvo će razmatrati prijedloge izmjene Poslovnika
Vidi originalni članak

Na sjednici predsjedništva Hrvatskog sabora i predsjednika klubova raspravljat će se o pokroviteljstvu Sabora nad komemoracijom u Bleiburgu i o inicijativi za izmjene i dopune Poslovnika hrvatskog sabora. 

Boris Šprem u ponedjeljak je potvrdio da će Predsjedništvo Sabora zauzeti stav o pokroviteljstvu, javlja HRT.

Jadranka Kosor izjavila je da je će HDZ na sjednici Predsjedništva Sabora biti protiv ukidanja pokroviteljstva. 

Osim ukidanja ispravka netočnog navoda Predsjedništvo Sabora će razmotriti i neke druge prijedloge izmjene Poslovnika. Među njima je i prijedlog Laburista koji žele da se onemogući prekidanje saborske sjednice na dulje od pet dana. 


Idi na 24sata

Komentari 77

  • dom2 18.04.2012.

    Vlada mora nekako zabavljati narod da ne misli o životno egzistencijalnim problemima današnjice. Bleiburg je bio sabirni centr Hrvatskog naroda i izdaja saveznih sila (Britanaca i njihovih saveznika) te ratni zločin i zločin protiv čovječnosti kojeg je počinila Narodnooslobodilačka vojska Jugoslavije. Pa dajte već jednom pustite drugi svjetski rat i neka se time bave povjesničari a ne političari jer večina nezna osim pljuvati po drugima. Onaj tko godinama odaje počast svojoj obitelji u Bleiburgu to je za pohvalu i ne možete ih promjeniti nikakvim zakonima. Bacate Hrvatsku u EU robstvo kao što je Britanska vojska sa svojim saveznicima predala Hrvatski narod u Blaiburgu. Posvetite se sadašnjici i razvitku svoje države a ne očekivati pomoč od drugih jer za to imate primjer - Bleiburg. Zar ima veće izdaje do izdaje svoga naroda?

  • špiglo 17.04.2012.

    Ako je već tako, ukinite i Jasenovac!

  • Zdenkica 17.04.2012.

    Ne mislim da političare interesira Blejburg eto tako spominju valjda nemaju o čemu drugom zanima ih kako će građani reagirati jadno su branitelji završili u ono doba poslije 1945-e i danas žalosno !!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare