To je to što me zanima!

U šatorima pored Pariza bez vode i struje živjelo 2800 ljudi

Francuska policija u 301. operaciji zatvorila je i rastavila ilegalni migrantski kamp pored Pariza u kojem je živjelo 2800 migranata, a operacija je dio programa borbe protiv radikalizacije
Vidi originalni članak

Nagurani u šatore i ispod improviziranih tendi, bez zahoda i tekuće vode, grijući se na vatru. Tako je živjelo 2800 migranata u ilegalnom kampu pored Pariza. Francuska policija u utorak je počela s rastavljanjem kampa, a migrante su odveli na daljnju obradu u 70 autobusa.  

Operacija je započela u 7 ujutro, a migrante su prevezli i u prihvatne centre i sportske dvorane u regiji Ile-de-France. Policija je objavila na Twitteru da će ova operacija osigurati sigurnost i zdravlje za sve, pogotovo za vrijeme pandemije koronavirusa. 

Načelnik policije Didier Lallement izjavio je da su ovi kampovi neprihvatljivi jer ugrožavaju i migrante i francuske državljane.

 - Ova operacija će osigurati da ljudi koji mogu i trebaju ostati budu pravilno smješteni te da oni koji ne bi smjeli biti u Francuskoj, budu deportirani - izjavio je Lallement. 

Većina stanovnika kampa bili su muškarci iz Afganistana, Sudana, Etiopije i Somalije. Ravnatelj organizacije 'Francuska - zemlja prihvata' objasnio je da su ovakve operacije bitne da vrate dostojanstvo ljudima koji bježe iz svojih domovina pogođenima ratom i siromaštvom.

 - U pet godina, ovo je 301. ovakva operacija. Prihvat znači sigurnost i da je dostojanstvo moguće - rekao je Pierre Henry i dodao da pozdravlja privremeno smještanje 2 000 migranata no da je problem što je u akciji bilo više policajaca nego socijalnih radnika, a policajci često nemaju odgovore koje migranti trebaju. 

Francuska policija nastavlja dalje s ovakvim akcijama, a od napada na Notre-Dame i odrubljivanja glave profesoru, posebna je pažnja usmjerena na ovakve kampove kako bi se smanjila mogućnost ilegalnih ulazaka osoba koje bi mogle ponoviti slične napade. Francuske vlasti smatraju da će strožom kontrolom i temeljitijom obradom migranata spriječiti da se zemljom nastavi širiti radikalizam. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Dalibor0704 18.11.2020.

    Otišli iz bijede i siromaštva Muslimanskih zemalja u nemuslimansku Francusku? Što nisu migrirali u Saudiju, Kuwait, Emirate, Iran, Pakistan, Nigeriju?

  • 53nja 17.11.2020.

    Vecina muskarci...koji bjeze???Gdje su zene i dijeca ako bjezis,to se nitko ne pita,lijepo nogom u guz i natrag odakle su i dosli,ali prvo isprazniti djepove i neka si sami plate put natrag..

  • 17.11.2020.

    Fino ih vratiti odakle su i dosli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare